Futbol Galatasaray 3'te 3 yapar, derbiye şampiyon çıkar
Paylaş
Galatasaray 3'te 3 yapar, derbiye şampiyon çıkar

Fenerbahçe, Giresun’a takıldı, Galatasaray, Başakşehir engelini aştı. Cim Bom önümüzdeki 3 maçı kazanırsa, Fenerbahçe’yi evinde şampiyonluğu garantilemiş olarak ağırlayacak. Kadro kalitesi ve tecrübesiyle bunu başaracak gücü de var. Üstelik Fener’in fikstürü daha zorlu.

 

Galatasaray, Başakşehir önünde hata yapmadı, tek golle de olsa kazandı. 3’te 3 yaparsa (İstanbulspor, Sivas, Ankaragücü) Fener maçına şampiyon çıkacak. Başakşehir maçındaki futbol 3’te 3’e yeter mi?

Haberin Devamı


ŞORAY UZUN: Başakşehir maçındaki futbol 3’te 3 yapmaya yeter. Yeter ki defansta bireysel hatalar olmasın. Galatasaray’ın hücum sorunu yok. Sadece Icardi artık çok deşifre oldu. Başakşehir maçında rakip defans onun topla buluşmasına büyük bir başarıyla engel oldu. Artık her takım Icardi’nin topla buluşmasına mani olmaya çalışacaktır. Diğer oyuncuların artık daha çok sorumluluk alması lazım. Galatasaray tempoyu kendi belirlediği sürece sorun yok. Şampiyonluğa gelince; ben uzunca bir süredir son maça kalmayacağını dillendiriyorum.

COŞKUN TÜRK: Başakşehir maçına çok iştahlı başlayan, atak üstüne atak yapan Galatasaray ilk yarının son anlarındaki penaltıyla maçı kazandı. İkinci yarıda özellikle de maçın sonlarında skoru koruma telaşı gözlendi. Bu durum doğal. Ancak ‘3’te 3 yapar mı’ sorusuna ‘evet’ demek için yeterli değil.

Haberin Devamı

FAİK GURSES: Bu saatten sonra iyi futbol beklenmez. Sloganı, “Kötü oynasan da 3 puan al” olmalı. Galatasaray’ın avantajı büyük. Son 270 dakikaya stres yapmadan sakin girmeliler. Kadro o kadar tecrübeli ki bu da Okan Buruk’un avantajı. Stres yapıp maç kaybedecek anları olmayacak diye düşünüyorum. Sadece Başakşehir maçının son dakikalarında aşırı bir stres gözlemledim. Devreye Icardı girdi ve her pozisyon bitiminde takım arkadaşlarına ‘Sakin olun’ uyarısı yaptı.

Fenerbahçe, ligde düşme tehlikesi yaşayan Giresun’a karşı iki maçta 5 puan kaybetti. Şampiyonluk şansı sürüyor ama taraftar mutlu değil. Jesus kalır mı, kalmalı mı?

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe kaçan puanlara yandığı öyle çok maç oynadı ki bu sezon. Bir türlü istikrarı sağlayamadı ve bu duruma düştü. Matematiksel olarak şampiyonluk şansı var ancak oynadığı futbola bakarsak bu şans çok ama çok az. Taraftar da bunu biliyor ve mutsuz. Jesus daha iyi teklif gelmezse kalır. Sezon başındaki fikrim değişmedi, kalmalı da. Türkiye’nin gerçeklerini de acı tecrübelerle yaşadı, kalırsa yeni sezonda daha başarılı olur diye düşünüyorum.

ŞORAY UZUN: Jesus’un kariyerini tartışmak ona saygısızlık olur. Lige de açıkçası muazzam bir giriş yapmış, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı. Tarzıyla diğer meslektaşlarına ilham verdiğini filan konuştuk hep beraber. Fakat futbol sonuç odaklı bir oyun. Gerekli sonuçlar gelmeyince de tartışılır oldu. Fenerbahçe’nin yakın zamanda, teknik direktör hususunda pek istikrarlı bir politikası olduğunu kimse iddia edemez. Kalır mı kalmaz mı bilemem ama benim kişisel düşüncem Jesus’un kalması yönünde.

Haberin Devamı

FAİK GURSES: Ali Koç-Jesus zirvesinde pek hoş şeyler konuşulmadı. Fenerbahçe Başkanı, Portekizli hocaya yapılan hataları sordu ama en önemlisi ‘Önümüzdeki sezon ne yapacaksın’ sorusuydu. Jesus da Giresunspor maçından sonra hala umut dolu mesajlar veriyor ama Fener su aldı bile.

Büyük maçlarda Fener tek galibiyet alamadı. Lig bitti, kadro istikrarı yok. Trabzon ve Galalatasaray maçlarında alınacak sonuçlar yönetimi de götürür mü?

COŞKUN TÜRK: Başkan Ali Koç meydan okudu. ‘Aday çıksın kongreye gidelim’ diye. Ciddi anlamda şu ana kadar kimseden ses yok. Seçimde taraftar değil kongre üyeleri oy kullanıyor. Ali Koç da kongre üyelerinin oylarına güveniyor. Şu an için görünen sadece kendisi isterse gider.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe’de en masum iki kesim taraftar ve yönetim bence. Ali bey daha ne yapsın ? Fenerbahçe bir spor kulübü. Hatırı sayılı bir zamandır da futbol dışındaki tüm branşlarda ülkenin en başarılı kulübü. Demek ki; kulüp yönetimi anlamında çok çok başarılı. Futbolda şampiyonluk dışında zerre bir sıkıntı yok. Futbol takımında yönetimden kaynaklı bir sorun var mı? Yok! Paralar tıkır tıkır ödenmiyor mu? En kötü istikrar bile bir şekilde başarıyı getirir. Yönetimin gideceğini düşünmüyorum. Kendi payıma çok parlak bir alternatif de göremiyorum. Sorun yönetimde değil!

FAİK GURSES: Yıllar önce Friedel Rausch Fenerbahçe Teknik Direktörü iken tam 55 ayrı 11 çıkarmıştı. Jesus bu rekoru kırmak üzere. Elinde muazzam bir kadro var ama papatya falını çok mu seviyor ne? Giresun’u yenemiyorsan fişi çekmiş oluyorsun. Bence sezon sonu Türkiye Kupası’nı kazansa bile ne Koç ne de diğer ‘coach’ Fenerbahçe’de olmaz.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-0 geriden gelip kazandı. Fenerbahçe’nin maçları çok zor. Beşiktaş bir maç az oynayacak ama ligi ikinci bitirme şansı sizce nedir?

FAİK GÜRSES: Beşiktaş’ın puan kaybettiği maçları yazmama gerek yok. Sadece Şenol Güneş geldikten sonra Cenk’in Antalyaspor’a karşı attığı penaltı golle sonuçlansa bugün puan cetvelinin üstü Siyah-Beyaz’dı. İkinci bitirme şansı var. Ama kaçabilecek muhtemel şampiyonluktan söz ediyorum. Yazık oldu, çok yazık.

COŞKUN TÜRK: Şu anda ligin en formda ve göze hoş gelen futbol oynayan takımı Beşiktaş. Bitime 8-10 hafta kalmış olsa, şampiyonluğun da en güçlü adayı diyebilirdik. Ancak artık ligin sonu geldi. Fenerbahçe’yi geçebilir, ligi ikinci de bitirebilir. Bu anlamda en zorlanacağı rakip deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor.

ŞORAY UZUN: Bırakın ikinciliği, Beşiktaş gözünü şampiyonluğa dikmiş vaziyette!. Galatasaray’ın maçlarını Fenerbahçe’den çok daha heyecanlı takip ediyor. Dediğiniz gibi; fikstüre baktığımızda Beşiktaş’ın ikinciliği asla bir sürpriz olmaz.

Bjelica, Trabzon’da ilk galibiyetini Ankaragücü önünde aldı. Hırvat hoca, 6-8 oyuncu transfer edeceklerini söyledi. Hangi mevkilere alınmalı, bu sayı yeter mi?

FAİK GURSES: Trabzospor’un hocası iyimser konuşmuş. Bence tam bir 11 lazım. Kalanlar da geleceklerin yedeği olur. Kaleci lazım. Sağ bek, solbek, orta sahaya 10 numara ve bir de 6 numara. Sağ açık, sol açık bir de şahane santrfor. ‘Hadi canım o kadar da değil’ diyebilirsiniz. Fakat büyük resim ne yazık ki böyle.

COŞKUN TÜRK: 6-8 oyuncu dediğin an bu yeni sezonda takımın yarıdan fazlasının değişmesi anlamına geliyor. Unutulmasın bu takım geçen sezonun şampiyonu. Tabii ki buna karar verecek olan Bjelica’dır. Ancak yeniden yapılanma bir teknik direktör için ilk sezonda büyük sıkıntı da oluşturabilir.

ŞORAY UZUN: Bjelica’ya hafiften bir burun kıvırıp biraz haksızlık ettiğimizi söyleyelim. Bjelica’nın takımı henüz bir ay dolmadan toparladığını, kadro varyasyonlarını çok doğru yaptığını söyleyebileceğimiz gibi. Bu saatten sonra Trabzonspor için hedef tabii ki önümüzdeki sezon. Kalan maçlarda iyi futbol ve seri galibiyetlere de hiçbir Trabzonlu hayır demez. Stoper, iki bek, Nwakaeme’nin mevkii olarak sol açık, 6 ve 8 numara acil ihtiyaç gibi duruyor. Forvet anlamında Umut Bozok’un, Bjelica ile çok gelişeceği ve başarılı olacağı öngörüsüne sahibim. Bu arada yeni yönetimin de başarılı olacağına inandığımı söylemeliyim.