Futbol Haydi Türkiye için
Paylaş
Haydi Türkiye için

Konferans Ligi’nde iki temsilcimiz bugün sahada. Fenerbahçe, Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı ağırlayacak. Beşiktaş ise Belçika takımı Club Brugge’e konuk olacak. Hedef; hem gruplara iyi başlamak hem ülke puanına katkıda bulunmak.

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın Konferans Ligi serüveni bugün başlıyor. Sarı- Lacivertliler, H Grubu ilk maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı ağırlayacak. Ülker Stadı’nda saat 19.45’te başlayacak mücadeleyi Macar hakem Gergo Bogar yönetecek.

Haberin Devamı

D Grubu’nda yer alan Siyah- Beyazlılar ise deplasmanda Belçika temsilcisi Club Brugge’e konuk olacak. Saat 22.00’de başlayacak maçta düdük, Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov’da olacak. Her iki karşılaşma da Exxen’den yayınlanacak. Temsilcilerimizin hedefi; hem grup aşamasına zaferle başlamak hem de ülke puanına katkıda bulunmak. Tüm ülkenin temennisi aynı: Vurduğunuz gol olsun.

AVRUPALI ABOUBAKAR

Beşiktaş’ın yıldız forveti Vincent Aboubakar, bu sezon Avrupa’da müthiş bir performans sergiliyor. 31 yaşındaki Kamerunlu forvet, son 5 Avrupa maçında boş geçmedi. Rakip ağları 5 kez havalandıran Aboubakar, Siyah- Beyazlıların Konferans Ligi’nde gruplara kalmasında etkin rol oynadı.

PAROLA 91!

Beşiktaş, Club Brugge karşısında 237. Avrupa kupası maçına çıkacak. Kartal, bu süreçte 90 kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 47 kez berabere kalan Beşiktaş, 99 maçta ise yenilgi yaşadı. 313 gol atan Siyah-Beyazlılar, kalesinde ise 351 gol gördü.

Haberin Devamı

KARTAL’DA İKİ EKSİK

Kartal, Club Brugge deplasmanında iki oyuncusundan yararlanamayacak. Sakatlığı geçmesine rağmen idman eksiği bulunan Amartey ile yeni transfer Tayfur, maç kadrosuna alınmadı. Bir diğer yeni transfer Bailly ise kadroda kendisine yer buldu.

BELÇİKA’YA GİTTİLER

Beşiktaş, dün öğlen saatlerinde maçın oynanacağı Belçika’nın Brugge kentine gitti. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel bir uçakla giden kafilede, ikinci başkan Engin Baltacı da yer aldı.

İYİ BAŞLANGIÇ YAPMALIYIZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Club Brugge maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Güneş, “Kazanmak için oynayacağız. Enteresan bir gruptayız. Gruptan çıkmak için iyi başlamalıyız. Umarım güzel maç olur ve oyundan keyif alırız. Trabzonspor maçını kaybettik ama hiçbir maçta ezilerek oynadığımızı hatırlamıyorum. Puan hesabı yapmıyorum. Çok maç oynayacağız” şeklinde konuştu.

SERİ DEVAM ETSİN

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Konferans Ligi’nde gruplara kalmak için üç ön eleme turu oynarken tüm maçlarını kazandı. Sarı-Lacivertliler, sırasıyla Zimbru, Maribor ve Twente engellerini her iki maçta da kayıpsız geçti. Siyah-Beyazlılar da Tirana, Neftçi ve Dinamo Kiev karşısında 6’da 6 yaptı.

Haberin Devamı

NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM

İsmail Kartal, Nordsjaelland maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü, Avrupa’da gol yemeyen bir takım karşısında zor bir maç oynayacaklarını dile getirdi. Rakibin belli bir sistemi olduğuna ve 9 sezondur aynı hoca ile çalıştığına dikkat çeken Kartal, kendisine yönelik eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: “10’da 10 değil, 30’da 30 da yapsak herkes iyi biliyor, eleştiriliyoruz. Ben, ne yaptığımı biliyorum. İşime bakıyorum. Dışarıdan ne söylendiğine fazla itibar etmiyorum. İnşallah sezon sonuna kadar da elimizden geleni yapar ve mutlu sona ulaşırız.”

DAHA DA GELİŞECEĞİZ

Rodrigo Becao, üst üste 10 maç kazanmalarına rağmen daha da gelişeceklerini söyledi. Yıldız stoper, “Takım arkadaşlarımın hepsi kaliteli oyuncular. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Amacımız; takıma yardım etmek ve kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak” dedi.

KANARYA’NIN KOZU FRED

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertlilerin hocası İsmail Kartal, bugünkü maç için Fred’i özel olarak hazırladı. Deneyimli hoca, tüm atak organizasyonlarını Brezilyalı orta saha üzerinden yapmayı planlıyor. Kartal, Avrupa kupalarında daha önce 83 maça çıkan 30 yaşındaki futbolcunun tecrübesine güveniyor.

6 NUMARA SÖZLERİ

İsmail Kartal, 6 numara transferi yapılmaması eleştirilerine yanıt verdi. O mevkide görev yapabilecek 4 oyuncuları olduğunu belirten Kartal, “İsmail, Bertuğ, Zajc ve Crespo’yu orada kullanacağız. Oyuncuların durumuna göre karar vereceğiz. Lig maçlarında 3 Türk kuralı olduğu için İsmail ve Bertuğ, bizim için önemli” dedi.

KAMPA GİRDİLER

Sarı-Lacivertliler, kritik maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Basına açık bölümde ısınma hareketleri yapan futbolcular, idmanın son bölümünde taktik çalıştı ve kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

KADRO DEĞİŞİYOR

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın, Nordsjaelland karşısına farklı bir kadro ile çıkması bekleniyor. Deneyimli hoca, yoğun maç trafiği nedeniyle yorgunluk olmaması için Ferdi, İrfan Can, Szymanski ve Dzeko’yu dinlendirmeyi planlıyor. Kart cezası nedeniyle Antalya maçında oynamayan İsmail de ilk 11’e dönecek

Haberin Devamı