Futbol İspanya Futbol Federasyon Başkanı Luis Rubiales'ten skandal hareket
Paylaş
İspanya Futbol Federasyon Başkanı Luis Rubiales'ten skandal hareket

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda İspanya'nın İngiltere'yi 1-0 yenerek şampiyon olduğu final maçının ardından düzenlenen seremonide İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesi tepki çekti.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası final karşılaşmasında İspanya, İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk kez dünya şampiyonu olmayı başardı. Kupa seremonisinde yaşanan bir olay ise kutlamaların önünde geçti.

Haberin Devamı

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, madalya töreni sırasında milli takım oyuncularından birini dudaktan öptü. 33 yaşındaki Hermoso, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında bu durumun hoşuna gitmediğini açıkladı.

"KABUL ETMEYECEĞİM TEK ŞEY BU"

Ayrıca İspanyol televizyonuna konuşan Jenni Hermoso, başkanın kendisini dudağından öpmesi hakkında, "Evet, bundan hoşlanmadım. Biz şampiyon olduk ve kabul edeceğim tek şey bu." ifadelerini kullandı.

TEPKİ YAĞIYOR

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in seremonide Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesi, İspanya'da gündem oldu. İspanyollar olayı "cinsel saldırı" olarak nitelendirdi.

SAVUNMASI PES DEDİRTTİ

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales ise, "Bu sadece küçük bir sevgi gösterisi" diyerek, kendisine öfkelenenlere atıfta bulunarak "aptallığı" dikkate almayacağını söyledi.

Haberin Devamı

SEKS PARTİSİ İDDİALARI

Luis Rubiales, 2022'de federasyon parasıyla seks partisi düzenlemekle de suçlanmıştı. Federasyon ise konuyla ilgili yaptığı savunmada iddiaları reddetmişti Söz konusu iddianın kanıtlanmadığını ve bu nedenle asılsız olduğunu belirtmişti.