Futbol İspanya - Rusya maçı özeti
Paylaş
İspanya - Rusya maçı özeti

Dünya Kupası son 16 turu maçında İspanya ile ev sahibi Rusya karşı karşıya geldi. İspanya-Rusya maçının normal süresi 1-1 tamamlandı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmada da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılar sonunda Rusya, İspanya'yı 4-3 yenerek çeyrek finale çıktı.

Dünya Kupası'nın favorilerinden İspanya ev sahibi Rusya ile son 16 turu maçında karşılaştı.

Haberin Devamı

GOL! 2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında İspanya, 12. dakikada Sergio Ramos'un attığı golle Rusya karşısında 1-0 öne geçti.

GOL! Rusya, 41. dakikada penaltıdan Artem Dzyuba'nın attığı golle İspanya karşısında 1-1 eşitliği yakaladı.

İLK YARI SONA ERDİ! Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ! Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan İspanya-Rusya maçı, uzatmalara gitti.

MAÇ PENALTILARA GİTTİ! Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 eşitlikle tamamladı. İspanya-Rusya maçı iki uzatmanın sonunda gol sesi çıkmayınca uzatmalara gitti.

MAÇ BİTTİ! İSPANYA:3 RUSYA:4

Penaltılar sonucunda ev sahibi Rusya, İspanya'yı devirmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

İLK 11'LER

İspanya: De Gea, Nacho, Ramos, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Koke, Asensio, Isco, Silva, Diego Costa

Haberin Devamı

Rusya: Akinfeev, Fernandes, Kurdjasov, Kutepov, Ignasevich, Zhirkov, Samedov, Kuzyaev, Golovin, Zobnin, Dzyuba

İLK MAÇ 1964'TE

İspanya ile Rusya arasındaki ilk mücadele 1964 Avrupa Şampiyonası finalinde oynandı. İspanya’nın başkenti Madrid’de oynanan final mücadelesini ev sahibi İspanya 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

ÜÇ FARKLI GALİBİYETLER 2008'DE

İki takım arasındaki en farklı galibiyetleri de İspanya elde etti. İspanya ile Rusya arasında 2008 Avrupa Şampiyonası’nda oynanan iki maçı da İspanya 3 farklı kazanmayı başardı. Bu karşılaşmalar rekabetteki en farklı sonuçlar olarak da kayıtlara geçti. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda aynı grupta yer alan iki ekibin mücadelesini İspanya 4-1 galip tamamladı. İki ekip aynı turnuvanın yarı finalinde de karşı karşıya geldi. İspanya ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren o karşılaşmayı da 3-0 galip bitirerek adını finale yazdırdı.

SON RANDEVU GEÇEN YIL

İspanya ile Rusya son kez geçtiğimiz yıl Saint Petersburg şehrinde karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-1 İspanya üstünlüğü ile tamamlanan hazırlık karşılaşması 3-3’lük sonuçla bitti.

RUSYA'NIN TEK GALİBİYETİ

Rusya’nın, İspanya karşısındaki tek galibiyeti Sovyetler Birliği döneminde geldi. Moskova’da oynanan mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Rusya ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 galip tamamlayarak rakibine karşı tarihindeki ilk ve tek galibiyetini kazandı.

Haberin Devamı