Futbol İşte bu milli ruh
Paylaş
İşte bu milli ruh

A Milli Takım, özel maç da olsa EURO 2024’ün ev sahibi Almanya’yı Berlin’de yenerek gücünü gösterdi. Yusuf Sarı’nın galibiyet golü sonrasında yaşanan sevinç ve Montella’ya sarılması ise yıllardır özlenen Milli Takım’ın geri döndüğünü gösterdi.

EURO 2024 biletini alan Türkiye, hazırlık maçında Berlin’de karşılaştığı dünya devi Almanya’yı 3-2 yenerek büyük alkış aldı. Sahaya genç ve savaşçı bir takım çıkaran, galibiyete inandıran İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella’nın maç sonundaki, “Sahada inanılmaz bir takım ruhu gösterdiler. O ruh milliyetçilik duygularından geliyor. Bu Türkiye’nin DNA’sında var” sözleri dikkat çekti. Futbolcuların geriye düşmelerine rağmen kenetlenmeleri, her golde büyük sevinç yaşamaları gözlerden kaçmadı. Kazanılan penaltıda Yusuf Sarı’ya topu veren ve onu öpen Salih Özcan ile gol sonrası hocası Montella’ya koşan Yusuf Sarı’nın sevinci de, “İşte özlenen Milli Takım, işte milli ruh bu” dedirtti.

Haberin Devamı

MUTLULUĞU YAŞAYALIM

Montella maç sonu oyuncularını tebrik etti, “Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Bunu gösterdik, milli ruh ortaya çıktı. Almanya ülkesinde düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası’nda önde gelen takımlardan biri olacaktır. Biz onları yendiğimiz için de ayrıca mutluyuz” ifadesini kullandı. İtalyan teknik adam şunları söyledi: “Hepimizin bu mutluluğu yaşama hakkı var. Bu birkaç ay önce başlayan bir yolculuğun ilk adımları. Halen fazlasıyla gelişime açık bir gruba sahibim. En önemlisi bu takım ruhunu terk etmemeli ve galibiyetleri de yönetmeliyiz. 3 gün sonra bir maçımız var. Gidip galip gelerek o maçı da kazanmak ve lider olmak istiyoruz.”

LİDER GELDİK LİDER DÖNELİM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, lider geldikleri Galler’den lider dönmek istediklerini söyledi. Milli takım kafilesiyle birlikte Cardiff’e giden Büyükekşi, “Almanya maçından sonra çok gururlu ve mutluyuz. 2 Aralık’ta Hamburg’da kura çekimi var. Orada güzel bir kura çekip önce hedefimiz gruptan çıkmak ve sonra daha da ileriye gidebilmek” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN BASINI GALİBIYETİMİZİ BÖYLE YORUMLADI: ACI BİR GECE

Alman basını sözleşmiş gibi, “Acı bir gece” başlığını attı. Bild, Almanya’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’na kadar yapması gereken çok fazla şey olduğuna, Türk taraftarların çok fazla olmasından dolayı karşılaşmanın deplasmanda oynandığı hissi yaratmasına dikkat çekti. Kicker, penaltıda Türkiye’nin şanslı olduğunu vurguladı, SPORT1, “Çılgın gece Almanya’nın başarısızlığı ile sona erdi” dedi. SPOX ise, “Türkler’e karşı iflas” başlığını attı.

DEL PİERO GİBİ

Milli Takım’ın Almanya galibiyetinde tüm takım gerçek bir azim ve galibiyet isteği gösterdi. Ancak karşılaşmada bazı oyuncular ön plana çıktı. Juventus’ta forma giyen Kenan Yıldız, harika bir asist yapan Abdülkerim ve güzel bir golle alkışlanan Ferdi Kadıoğlu ile penaltıda ağları havalandıran Yusuf Sarı, Avrupa basınından da büyük övgü aldı. İtalyan basını, “Kenan Yıldız, Almanya’nın dünyasını kararttı” başlığını kullandı. Attığı gol sonrası dilini çıkardığı sevinç için ise, “Del Piero’yu hatırlattı” diye yazdı.

Haberin Devamı