Futbol Jorge Jesus basın toplantısında açıkladı: Mesut Özil, İsmail Kartal, şampiyonluk...
Paylaş
Jorge Jesus basın toplantısında açıkladı: Mesut Özil, İsmail Kartal, şampiyonluk...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus kendisi için düzenlenen imza törenindeki basın toplantısında soruları cevapladı. Birçok konuya değinen Jesus, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Gelen soru üzerine Jesus, Mesut Özil'in kadro dışı kararının devam edeceğini söyledi.

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, basın mensuplarının sorularını cevaplıyor. Sarı lacivertlilerde en çok merak konulardan biri olan Mesut Özil sorunu ise açıklığa kavuştu.

Haberin Devamı

"Özil kararına devam edeceğim"

Portekizli hoca, "Mesut Özil ile ilgili karara aynen devam edeceğim" diyerek kadro dışı durumunun süreceğini bildirdi.

"Futbolda geçmişte başardıklarınız çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Jorge Jesus, Mesut Özil ya da herhangi bir oyuncu değil. Önemli olan Fenerbahçe! Ben de Fenerbahçe'de oynayan oyuncularla oynayacağım."

"Para için gelmedim"

"Burada olmak benim için büyük gurur. Gerçekten Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Gelmemde, başkanın ısrarcı olması ve beni gerçekten istemesi etkili oldu. Buradaki beklentileri biliyordum. Taraftarlar, benim ve oğlumun sosyal medya hesapları istila ettiler. Maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Çünkü beni isteyen başka kulüpler de vardı. Büyük bir takımda çalışmak istiyordum."

Haberin Devamı

"Arda ve Kim çok iyiler"

"Yaklaşık 2-2.5 aydır takımın maçlarını takip ediyorum. Takımdaki herkesi bireysel olarak çok iyi buldum. Kim Min-Jae Avrupa'daki herkesin isteyebileceği tarzda bir oyuncu. Arda Güler de çok yetenekli. Onun daha fazla gelişeceğini ve takıma yardımcı olacağını düşünüyoruz. "

"Başkan çok istekliydi"

"Benim buraya gelmemde belirleyici insanlar var. Başkanımız benim gibi bir hocayı ne kadar istediğini gösterdi. Birkaç kez Portekiz'e geldi. Kararlı insanları ve ne istediğini bilen insanları severim. Taraftarlarımız sosyal medyada benim hakkımda yazılar yazdı. Bu da burayla daha fazla ilgilenmemi sağladı."

"Maddi durumun farkındayım, kadroda devrim olmayacak"

"Takımın maddi olarak içinde bulunduğu durumun farkındayım. Bizim için önemli olan takımın kalitesini artırabilmek, devrim yapmayacağız, sadece denge sağlamak istiyoruz. 4-5 oyuncu alacağız. Kulübün maddi şartları içinde elimizden geleni yapacağız. Ofansif anlamda biraz daha yaratıcılık katacak oyunculara odaklanacağız."

Ali Koç'tan Vitor Pereira'ya övgü

Ali Koç, gelen soru üzerine oyunculara gelen teklifle ilgili konuştu. Koç, "Kim, Crespo ve Rossi'ye ilgi yüksek. Bu oyuncular Vitor Pereira'nın bize önerileriydi. Bize bıraktığı çok değerli isimler. Jesus da bu isimlerin takımda kalmasını istiyor. Ancak çok yüksek bir teklif gelirse satılabilirler ve yerleri dolar. Hocamızın transfer listesi de elimizde. İnşallah en azından ilk iki ismi alabileceğimizi umuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Jesus neden 1 yıllık sözleşme imzaladı?

"Ben kulüplerle her zaman 1 yıllık kontrat yaparım. Zaten işler yolunda giderse kontratı yenileyebiliriz. Bu benim için yeni bir durum değil. Portekiz dışındaki her ülkede bu şekilde çalıştım."

Jorge Jesus'un adı nasıl telaffuz ediliyor?

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Jorge Jesus adının telaffuzun açıkladı. Portekizli hoca, "Türkçede nasıl olur bilmiyorum ama Jorj Jeşuş' deniliyor. Ben buraya galibiyetler için geldim. O yüzden 'Fenerbahçe'nin galibiyetleri' de diyebilirsiniz" dedi.

"Alex'in önemini biliyorum, onunla konuştum"

Alex'in bu kulüpte çok güzel bir geçmişi var. Brezilya'da çok iyi arkadaşlarım var, Alex de onlardan biri. Onunla gelmeden önce konuştum. Her zaman efsaneleri hatırlamamız gerekiyor

"Oyuncularım öncelikle beni büyük bir hoca olarak görmeli"

Oyuncularım önce beni büyük bir teknik direktör olarak görmeli. Daha sonra baba gibi görebilirler. 15 yıldır Süper Lig'i hiçbir yabancı teknik direktörün kazanamaması, değiştirmek istediğim bir durum.

Haberin Devamı

"İsmail Kartal ile henüz konuşma şansım olmadı"

İsmail Kartal ile henüz konuşma fırsatım olmadı. Kendisi sezonu başarılı bir şekilde kapattı ve bir fark yarattı. Biz de kaldığı yerden devam edeceğiz. Ayrıca bir kadın gazeteciden soru aldığım için çok mutlu oldum.