Futbol Kanada Fas maçı saat kaçta? Kanada Fas maçı hangi kanalda? Fas için kader maçı
Paylaş
Kanada Fas maçı saat kaçta? Kanada Fas maçı hangi kanalda? Fas için kader maçı

Dünya Kupası’na erken havlu atan Kanada ile Belçika’yı 2-0 yenerek büyük bir sürprize imza atan Fas, grup aşamalarında son maçta karşı karşıya geliyor. Fas’ın son 16 turu için oynayacağı mücadele için nefesler tutuldu. Peki Kanada Fas maçı saat kaçta? Kanada Fas maçı hangi kanalda? İşte detaylar…

Hırvatistan’la berabere kalıp Belçika’yı yenen Fas, turnuvada 2 maçta 2 mağlubiyet alan Kanada karşısında da galip gelerek son 16 turu biletini cebine koymak için yarışacak. Maç öncesi ise, “Kanada Fas maçı saat kaçta? Kanada Fas maçı hangi kanalda?” sorularının cevabı merak ediliyor. 

Haberin Devamı

KANADA FAS MAÇI NE ZAMAN?

Futbolseverlerin yakından takip ettiği Kanada Fas mücadelesi bu akşam saat 18:00’de başlayacak. Mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

KANADA - FAS MAÇI MUHTEMEL 11'LER

Kanada: St. Clair; Johnston, Steven Vitoria, Miller, Adekugbe; Buchanan, Kone, Eustaquio, Hoilett; Davies, David

Fas: Bounou; Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui; Amrabat, Ounahi, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

KANADA FAS MAÇI ÖNCESİ BİLGİLER

Daha önce bir Afrika ülkesine rakip olduğu tek resmi maça 2001 Konfederasyon Kupası'nda çıkan Kanada, Kamerun’a 2-0’lık skorla mağlup olmuştu. 6 kez Dünya Kupası’nda yarışan Fas ise 1986’dan beri ikinci kez gruplardan çıkmayı hedefliyor.

Çıktığı son altı maçın hepsinde kalesini gole kapatan Fas, 622 dakikadır rakiplerine gol şansı vermiyor. Daha önce hiçbir Afrika ülkesi bir Dünya Kupası turnuvasındaki ilk üç maçını rakiplerine gol izni vermeden geçemedi.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası'ndaki takımlar arasında en fazla şut çeken ülke olan Kanada, en düşük isabetli şut sayısına sahip ekip olarak dikkat çekiyor. F Grubu'nda en fazla uzaklaştırma yapan takım Fas’ta 15 uzaklaştırması bulunan Beşiktaş’ın yıldızı Roman Saiss, takımının Belçika'yı mağlup ettiği maçta 11 uzaklaştırma kaydetti.

Ülkesi adına bu Dünya Kupası'ndaki tek golünü atan Alphonso Davies, aynı zamanda Kanada adına en uzun mesafe top taşıyan ve en fazla şut pası veren isim oldu.

F GRUBU PUAN DURUMU

F Grubunda aldığı 1 beraberlik ve 1 galibiyetle 4 puanla 1. sırada yer alan Hırvatistan'ın ardından aynı puandaki Fas 2. sırada bulunuyor. 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan Belçika ise 3 puanla 3. sırada tur için yarışıyor.

Grupta oynadığı 2 maçtan da 2 mağlubiyet alarak 0 puanla son sırada bulunan Kanada ise Dünya Kupası’na veda etti…

SON 16 TURDA EŞLEŞMELERİ BELLİ OLAN TAKIMLAR

Hollanda - ABD - 3 Aralık (18:00)

Arjantin - Avustralya - 3 Aralık (22:00)

Fransa - Polonya - 4 Aralık (18:00)

İngiltere - Senegal - 4 Aralık (22:00)