Futbol Lale Orta için bomba iddia: TFF değişikliğe gidebilir!
Paylaş
Lale Orta için bomba iddia: TFF değişikliğe gidebilir!

Galatasaray'ın Kasımpaşa maçında yaşanan bir pozisyon ortalığı karıştırdı. MHK'nin çiçeği burnunda başkanı Lale Orta'nın daha önce görev yaptığı yayıncı kuruluş beIN Sports'u araması ve maçtaki pozisyonla ilgili talimat vermesi tepki çekti. Orta için flaş bir iddia ortaya atıldı.

 

Galatasaray - Kasımpaşa maçında Nicolo Zaniolo'ya yapılan hareket ve buna bağlı yaşanan olaylar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Pozisyonun kırmızı kart olduğunu düşünen Galatasaray cephesi, MHK Başkanı Lale Orta'dan gelen açıklamayla adeta küplere bindi.

Haberin Devamı

"GÖREVDE BULUNMASI NE KADAR DOĞRU?"

Galatasaray, yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz noktada, MHK Başkanı Lale Orta'nın verdiği demeç, yayıncı kuruluşa sipariş görüntü servis ettiği yönünde basında yer alan iddiaları doğrulayan bir itiraftır. Lale Orta, bu itirafla VAR odasındaki görüntüleri dışarıya sızdırdığını, MHK'nın görev tanımı dışına çıkarak hakem yorumcularına baskı yaptığını zımnen kabul etmiştir. Kendisinin tarafsızlık ilkesini göz ardı ederek, kamuoyundaki algıları dizayn etme misyonunu üstlenmiş olduğu apaçık ortadadır. Ve soruyoruz; itiraf ve iddialar ışığında bu kişinin adaleti sağlamakla görevli, önemli bir kurulun başkanlığında bulunması ne kadar doğrudur?" ifadelerini kullanarak Orta'nın görevden alınmasını beklediklerini bildirmişti.

Haberin Devamı

"DEĞİŞİKLİK YAŞANABİLİR"

A Spor yorumcusu Serdar Sarıdağ, canlı yayında yaptığı açıklamayla Orta'nın göreve devam edemeyebileceğini söyledi. Sarıdağ, "Gelinen noktada TFF'den değişim kararı bekliyorum. Henüz çok yeni ancak yapılan iş normal değil. Ben Lale Orta'nın görevde kalabileceğini sanmıyorum. Görevden alma ya da istifa olabilir" dedi.