Futbol Muhsin Bayrak kimdir? Chelsea'yi satın alacak mı? Serveti ve mal varlığı ne kadar?
Paylaş
Muhsin Bayrak kimdir? Chelsea'yi satın alacak mı? Serveti ve mal varlığı ne kadar?

Muhsin Bayrak, Chelsea'yi satın alacağını açıkladı. Rus iş insanı Abromoviç tarafından satışa çıkarılan İngiliz futbol kulübü için yaklaşık 3 milyar sterlin gibi bir fiyat konuşuluyordu. Türk iş insanı Bayrak açıklamasında 'Türk bayrağını yakında Londra’da dalgalandıracağız' ifadesini kullandı. Peki, Muhsin Bayrak kimdir? Serveti ve mal varlığı ne kadar? İşte yanıtı…

Muhsin Bayrak, Chelsea'yi satın almak için görüşmelere başladığını açıklamasının ardından günün en çok konuşulan ismi haline geldi. Rus milyarder Abramoviç ile imzalar için pazarlık aşamasında olduklarını belirten Muhsin Bayrak’ın Bitlisli Mutki Aşireti'nin lideri olduğu biliniyor…

Haberin Devamı

MUHSİN BAYRAK KİMDİR?

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak Türkiye sanayisinin önemli iş insanlarından biridir. Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, aynı zamanda yüksek nüfus oranıyla Türkiye'nin en geniş ailelerinden biri olan Bitlisli Mutki Aşireti’nin lideridir.

90'lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Muhsin Bayrak, lisans eğitimini İstanbul’da İnşaat mühendisliği bölümünde tamamladı. 1999 yılında kurduğu AB Grup Holding şirketiyle sektöre yenilik getiren başarılı iş insanı Türkiye'de yatırımlarına hızla devam ederken, yurt dışında da birçok şantiyeye sahip.

MUHSİN BAYRAK’IN SERVETİ VE MAL VARLIĞI NE KADAR?

Yunanistan’da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası’nı da inşaa eden Muhsin Bayrak, son olarak dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve’nin yanı sıra Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek olan AB Grup Holding Teknoloji Üssü ile Bodrum Türkbükü’nde 150 milyon dolarlık yatırıma imza attı.

Haberin Devamı

CHELSEA'Yİ SATIN ALACAK MI?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Londra'da yatırımları bulunan Türk iş insanı Muhsin Bayrak, Abramoviç'in satışa çıkardığı Premier Lig Kulübü Chelsea'yi almak için teklif verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bayrak, " Roman Abramovich'in avukatları ile Chelsea'nin satın alma şartlarını görüşüyoruz. İmzalar için pazarlık aşamasındayız. Türk bayrağını yakında Londra'da dalgalandıracağız" dedi.