Futbol Ne yaptın Kartal
Paylaş
Ne yaptın Kartal

Aboubakar’la bulduğu 2 golle avantajı yakalayan siyah-beyazlılar, 61’de Rosier’in kırmızı kart görmesinin ardından stop etti. İsviçre ekibi, son 9 dakikada bulduğu 3 golle kazanan taraf oldu. Taraftarlar, büyük üzüntü yaşadı.

Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi’nde tarihi bir hezimet yaşadı. Siyah-beyazlılar, evinde ağırladığı Lugano karşısında 2-0 önde olduğu maçı 3-2 kaybetti. Gol perdesini Vincent Aboubakar, 38. dakikada açtı. İkinci devrede Kamerunlu forvet bir kez daha sahneye çıktı ve temsilcimiz 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Maçın dönüm noktası Valentin Rosier’in 61. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı karttı. 10 kişi kalan Kartal, rakibine karşı direnemedi ve üst üste Lugano atakları geldi. İsviçre ekibi ilk golü 81. dakikada Aliseda’yla buldu, 86. dakikada Vladi’yle skoru 2-2’ye getiren İsviçre ekibi, Bailly’nin 90. dakikada kendi kalesine attığı golle İstanbul’dan 3 puan çıkardı.

İLK 2 ZORA GİRDİ

Taraftarlar yönetime ve Şenol Güneş’e tepki gösterdi. 9 dakikada 3 gol yiyen Beşiktaş, gruptaki ilk iki şansını da zora soktu. İlk maçta Club Brugge deplasmanında berabere kalan Beşiktaş, 1 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar, bir sonraki maçında 26 Ekim’de Bodo Glimt ile deplasmanda oynayacak.

BU KADAR HATA OLMAMALIYDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bireysel hatalara dikkat çekti. Maça kötü başladıklarını belirten Güneş, “İlk yarıda daha efektif olabilirdik ama gereksiz bir telaş vardı. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Golü bulup soyunma odasına gitmek önemliydi. Neticede skor üstünlüğünü ele geçirdik. Kırmızı kartın ardından oyunda hava değişti. Üst üste hatalar var. İstediğimiz oyun var. Böyle olmamalıydı. Hatalardan ders çıkarılır ama bu karşılaşmanın bu sonuçla bitmesi kabul edilemez bir durum. Ne yapacağız nasıl ayağa kalkarız bakacağız. Çok kötü bir sonuç aldık. Fazla bir şey konuşmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHAMBERLAİN’E MESAJ

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, İngiliz yıldız Chamberlain’e gözdağı verdi. Güneş, maç öncesi yaptığı açıklamada “Yeni oyuncuların katılımıyla birlikte sayısal çokluğu yakaladık. Oyuncularımız 3 günde 1 oynanan maçlarda buldukları fırsatları değerlendirmeli. Chamberlain, yetenekli bir oyuncu. Umarım katkı yapar” ifadelerini kullandı.

VİNCENT ABOUBAKAR AVRUPA’DA ATAR

Vincent Aboubakar, bu sezon Beşiktaş’ın Avrupa’daki en etkili ismi. Kamerunlu forvet, Avrupa arenasında bu sezon 7. golüne ulaştı. 2 de asisti bulunan Kamerunlu yıldızın 9 gole direkt katkısı bulunuyor. Ligde de 3 golü bulunan Aboubakar, siyahbeyazlıların en skorer ismi konumunda.

BÜYÜKEKŞİ STADI TERKETTİ

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Beşiktaşlı yöneticilerle protokol tribündeki yerini almıştı. Karşılaşma devam ederken siyah-beyazlı taraftarlar Başkan Mehmet Büyükekşi’nin aleyhine olumsuz tezahüratlarda bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların ilk devrenin sonuna doğru uzun süre protesto etmesinin ardından Büyükekşi, stattan ayrıldı.