Futbol Okan Buruk'tan play-off ve Mauro Icardi yanıtı
Paylaş
Okan Buruk'tan play-off ve Mauro Icardi yanıtı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Nef Stadı'nda 1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayla ilgili değerlendirme yapan Buruk, "Uzun bir ara sonrası bizim için zor oldu. Fiziksel ve oyun hızı anlamında zorlandığımız anlar oldu. Rakibimizin 11 kişi ile beklemesiyle pozisyon üretmekte zorlandık. İkinci yarıda 1-0 öne geçtik. Golden sonra oyun yine değişmedi. Rakibimiz çok üzerimize gelmedi. Aslında 2. gol şansını net bir şekilde yakalamadık. Bugün oyunun içinde ofansif olarak üretkenliğimiz daha düşüktü. Bunda da verdiğimiz ara sonrasında oyuncuların maç performansını yakalayamaması etkili oldu. Sonuç olarak bizim için önemli bir 3 puan aldık. Kalemizde tehlike yaşamamamız da defansif açıdan birim için artı kısım." diye konuştu.

Haberin Devamı

PLAY-OFF YANITI

Okan Buruk, spor kamuoyunda lig sonunda play-off oynanmasıyla ilgili talepler olsa da bunun gerçekleşmesinin zor olduğunu söyledi.

Son dönemde ligde play-off sisteminin getirilmesiyle ilgili taleplerin sorulması üzerine Buruk, "Play-off için Jorge Jesus'un ağzından bir şey duymadım. Onun ağzından bir şeyler yazıldı ama bunun için net bir şey diyemeyeceğim. Beşiktaş Kulübünün bir talebi var. Onu değerlendirecek olan Türkiye Futbol Federasyonu. Bu saatten sonra bir şeyin değişmesi zor. Belki önümüzdeki sezon play-off düşünülebilir. Bu görüşlere saygı duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"ŞAMPİYON OLURSAK NE YAPIP YAPMAYACAĞIMI DAHA İYİ BİLİYORUM"

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, şampiyon olmaları durumunda yeni sezonda ne yapması gerektiğini bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Toplantıda bir basın mensubu tarafından Süper Lig'de son 3 sezonda kendisinin de aralarında olduğu şampiyon teknik direktörlerin göreve devam edemediği hatırlatıldı.

2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyon olmalarından sonra görevden ayrıldığını söyleyen Buruk, "İlk hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluğun mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Son 3 sezonda 3 şampiyon hoca bir sonraki sene ayrıldı. Ben gerekli dersleri aldım. İnşallah şampiyon olursak ne yapıp yapmayacağımı daha iyi biliyorum." şeklinde görüş belirtti.

"ICARDİ İNŞALLAH BİZİMLE DEVAM EDER"

Okan Buruk, kiralık olarak forma giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin gelecek sezonda da takımda olmasını istediklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, yeni transfer Nicolo Zaniolo ile kiralık olarak oynayan Mauro Icardi'nin yeni sezonda kalıp kalmayacağıyla ilgili soruya, "Zaniolo zaten bizim oyuncumuz. Icardi de Galatasaray taraftarı için çok büyük önem taşıyor. Onun Galatasaray'da devam etmesini çok isteriz. O da kendisini buraya ait hissediyor ve çok mutlu. Mutlu olduğunu da net bir şekilde görüyoruz. İnşallah bizimle devam eder, Galatasaray şampiyon olur ve bu başarıda önemli rol oynar. Önümüzdeki sene de Galatasaray'da devam eder diye umuyoruz." cevabını verdi.

Haberin Devamı