Futbol Olimpija Ljubljana'nın eski hocası Riera uyardı: Galatasaray ona dikkat etmeli
Paylaş
Olimpija Ljubljana'nın eski hocası Riera uyardı: Galatasaray ona dikkat etmeli

Geçtiğimiz sezon Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı çalıştıran ve takımı ligde şampiyonluğa taşıyan eski Galatasaraylı Albert Riera, sezonun bitişinin ardından Olimpija'dan ayrılmıştı. Riera, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eşleşen iki eski takımıyla ilgili konuştu.

 

Olimpija Ljubljana'yla geçtiğimiz sezon iki kupa kazanan Albert Riera, Sloven ekibinin Galatasaray ile eşleşmesini değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların gündemindeki Sergio Ramos transferi hakkında da yorumlarda bulunan Albert Riera, Sloven ekibinin en dikkat çeken oyuncusunu açıkladı.

Haberin Devamı

Riera, "Galatasaray yüzde yüz favori. Galatasaray'ın bir tarihi var, bir kültürü var. Çok iyi oyunculardan oluşan, yüksek bütçeli bir takım. Bütün bunlardan dolayı Galatasaray favori buna hiç şüphe yok. Galatasaray kağıt üstünde favori olmak saha pratiğinde size her zaman sonucu getirmiyor" dedi.

Radyospor'a konuk olan İspanyol teknik direktör, "Geçtiğimiz turda Zalgiris karşısında zorlandılar. Olimpija Ljubjina iyi futbol oynayan bir ekip. Geçen sezon birlikte çalışıyorduk. İyi oynadıklarını düşünüyorum. Ellerinden geleni yapacaklardır ama favori Galatasaray" diye devam etti.

Olimpija Ljubljana'nın oyun yapısını anlatan Albert Riera, "Elbette ki yeni bir teknik direktörleri var. Bazı değişiklikler oldu ama yüzde yüz değişiklikler oldu diyemeyiz. Benim dönemimde oyunu kontrol etmeyi seven dominant bir ekipti. Kazanmaya kanalize olmuş bir takımdı. Özellikle birkaç değişiklik yaptıklarını söyleyebilirim. Kanatları daha efektif kullanıyorlar benim dönemime göre. Olimpia'nın bu birkaç ay içerisinde bizim dönemimize nazaran yüzde yüz değiştiğini söyleyemeyiz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Seslar'a dikkat etmesi gerektiğini belirten İspanyol teknik adam, "Orta sahada belirleyici oyuncular var. Bu oyuncuların başında da Seslar geliyor. Orta sahası güçlü bir takım" diye konuştu.

Galatasaray'ın kadro kalitesinin geçen sezona göre artığını dile getiren Albert Riera, "Geçen sezona göre daha güçlü Galatasaray. Bireysel oyuncu kalitesine bakılırsa kadronun güçlendiği söylenebilir. Ama önemli olan bu bireysel performansları takım olarak sahaya yansıtmak, burada iş teknik direktöre düşüyor. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi için ihtimalleri var ama adım adım gitmek lazım. Önce eleme turlarını geçmek lazım, sonrasında grup aşaması var. Ligi ise domine edeceklerini düşünüyorum. Makine gibi oynayan bir Galatasaray var" dedi.

Sarı-kırmızılıların gündemindeki Sergio Ramos transferini yorumlayan İspanyol teknik direktör, "Her şeyden önce üst düzey bir oyuncu. Halen Avrupa'nın en üst düzeyde yarışmacı takımlarında oynayabiliecek bir oyuncu. Bu konuda arzulu olduğunu biliyorum. Fiziksel olarak da Real Madrid günlerinin gerisinde değil. Gerçek bir lider Ramos. Transfer olursa Galatasaray'ı çok ileri taşır" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sergio Ramos'un çok iyi bir lider olduğunu belirten Albert Riera, "Olursa Galatasaray açısından çok iyi olur. Gerçekten çok iyi bir lider. Muhtemelen önünde opsiyonlar vardır ama eğer olursa Galatasaray'a sınıf atlatır, kalite ve marka değeri olarak. Ben olmaması için bir neden görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Skorer