Futbol Özgüç Türkalp hatasını kabul edip sebebini açıkladı: Bize o eğitimi vermiyorlar!
Paylaş
Özgüç Türkalp hatasını kabul edip sebebini açıkladı: Bize o eğitimi vermiyorlar!

TFF'nin VAR kayıtlarını açıklamasının ardından MHK da Özgüç Türkalp'in VAR hakemliğini bitirmiş; Atilla Karaoğlan ile Erkan Özdamar'ı da kızağa çekmişti. Olayın yankıları sürüyor ve hakemliği sona eren Özgüç Türkalp'e dair yeni bir detay ortaya çıktı.

 

Son günlerin en çok konuşulan adamı şüphesiz Özgüç Türkalp. Eski Süper Lig hakemi Türkalp, bir süredir VAR hakemliği yapıyordu. 49 yaşındaki hakem son olarak Sivasspor - Galatasaray maçında ekran başındaydı ve büyük bir hataya imza attı.
Türkalp'in hatası sonrası hakemliği bitti. Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türkalp olayının perde arkasını yazdı.

Haberin Devamı

Bayındır'ın yazısından bir kesit şöyle:

Özgüç Türkalp'i çok severim. "Ankara’da elimizde büyüdü" desem yalan olmaz. Sağlam bir aile terbiyesiyle yetişmiş dürüst bir insandır. Hakemliği ne yazık ki çok tartışıldı. Anelka’nın eli, yafta gibi kariyerine yapıştı kaldı. Şimdi de bu son pozisyon… "Yan hakemlere verilen eğitim bize verilmiyor" Maçtan sonra aradım, telefonu kapalıydı. Ertesi gün normal bir rapor gönderdiğini ve raporunda da "yanlış karar verdim" diye yazdığını TFF kaynaklarımdan öğrendim. O günün ortalarında MHK kendisinden detaylı bir ek rapor daha istemiş. Özgüç de ofsayt ile ilgili olarak hata yaptığını, pozisyonu çözmekte zorlandığını, yardımcı hakemlere verilen eğitimler kendilerine verilmediği için pozisyonda sıkıntı yaşadığını, ama yaptığı hatanın kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve gereğini yapacağını da vurgulamış (Ki dün sabah istifa mektubunu TFF’ye yolladı)… MHK'nın istifası gerekirken... İşin özeti şu: Özgüç Türkalp’i savunduğum falan yok. Ortada fahiş bir hata var ve kendisi de bunu kabul ediyor… Peki MHK ne yapıyor! Görevlendirdiği onca hakemin ofsaytı bilmediği ortaya çıkan MHK, şu an istifa etmesi gerekirken, Türkalp’in “Hata yaptım, gereğini yaparım” dediği raporunu VAR kararları açıklansın denen toplantıya getirmiyor. Oysa, başkan Büyükekşi ve Sabri Çelik “Biz yetkimiz dahilinde kayıtları inceledik, hata yapılmış. Hakem de hatasını kabul etti. Artık görev vermeyeceğiz” dese, iş bu noktaya gelmez VAR kayıtları da açıklanmazdı… İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Dursun Özbek'ten Riva'da şok çıkış! 'Ali Koç'tan mı korkuyorsunuz!' Habere Git

Haberin Devamı