Futbol Parken bizi iyi tanır
Paylaş
Parken bizi iyi tanır

Galatasaray, 2000 yılında Arsenal’ı yenip UEFA Kupası’nı kaldırdığı Parken Stadı’nda Kopenhag karşısına Şampiyonlar Ligi’ne ya tamam ya devam demek için çıkacak.

Bugün Türk futbolu adına tarihi gecelerden birini yaşayacağız. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak. 5 puan ve averajla 3. sırada bulunan sarı-kırmızılılar mücadeleden üç puan çıkarması halinde gruptan çıkacak. Maçın oynanacağı Parken Stadı’nı yakından tanıyoruz. Cim Bom, 2000 yılında Arsenal’ı penaltılar sonucunda devirip UEFA Kupası zaferi yaşamıştı. Bugün teknik adam olan Okan Buruk, o gün sahada futbolcu olarak mücadele etmişti.

Haberin Devamı

BERABERLİK HALİNDE MANU TAKILMALI

Sarı-kırmızılılar berabere kalır ya da kaybederse Manchester United- Bayern Münih maçının sonucuna göre gruptaki sıralama belli olacak. Galatasaray berabere kalır veya yenilirse, Manchester’ın puan kaybetmesini bekleyecek ve bu durumda yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Cim Bom, Avrupa kupalarında Danimarka temsilcileri ile 5 resmi maça çıktı. Aslan, Randers ve Kopenhag ile oynadığı 5 müsabakada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

GÖZLER ICARDİ’DE

Kopenhag deplasmanında Aslan’ın en önemli gol silahı kuşkusuz Mauro Icardi olacak. Tangocu, bu sezon 17 gol kaydetti. Icardi, bu gollerin 12’sini Süper Lig’de, 3’ünü UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2’sini de gruplarda kaydetti.

Haberin Devamı

BİR KUPA KAZANMA HAYALİM DAHA VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bir kez daha Avrupa’da kupa kazanmayı hayal ettiğini söyledi. Oyuncu olarak yaşadığı bu sevinci teknik adam olarak da tekrarlamak istediğini belirten Buruk, “Rakibimiz koşu mesafesi yüksek, dirençli bir takım. Ama biz, buraya kazanmaya geldik. Kopenhag’ın hocası Neestrup’un iddia ettiği gibi bir saygısızlığım olmadı” dedi.

ÖLÜMÜNE OYNAMALIYIZ

Buruk ile birlikte konuşan Icardi ise, “Potansiyelimizi biliyoruz. Burada bir tarih yazabiliriz. Takımımızın ne seviyede olduğunu Şampiyonlar Ligi’nde gösteriyoruz. Karşımıza gelen herkesle mücadele ediyoruz. Önemli bir maç, ölümüne oynamalıyız” diye konuştu