Futbol Rekorbahçe!
Paylaş
Rekorbahçe!

Fenerbahçe, Avrupa’da art arda 9 maç kazanan tek Türk takımı. Sarı-lacivertliler, ligde Kasımpaşa’yı da yenerse Galatasaray’ı geçip üst üste en fazla resmi maç kazanma rekorunun da sahibi olacak.

Fenerbahçe, bu sezon tüm rekorları altüst etmeye kararlı. Spartak Trnava engelini 2-1’le geçen sarı-lacivertliler, kendisine ait olan Avrupa kupalarında art arda maç kazanma rekorunu geliştirdi. Bu sezon Avrupa’da 8’de 8 yapan Kanarya, geçtiğimiz sezon son aldığı Sevilla galibiyeti de göz önüne alındığında seriyi 9’a yükseltti ve bu istatistikte Türk takımları arasında rakipsizliğini sürdürdü. Fenerbahçe’nin yeni hedefi; Galatasaray ile paylaştığı bir başka rekorun tek başına sahibi olmak. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezondan kalan iki galibiyetle beraber 17 resmi maçtır üst üste kazanıyor. Kanarya, ligde Kasımpaşa’yı da yenmesi halinde ezeli rakibini geride bırakıp art arda en fazla resmi maç kazanan takım unvanını eline geçirecek.

Haberin Devamı

KİNG: SORUN YOK

Spartak Trnava karşısında attığı iki golle zaferin mimarı olan Joshua King’in acı içinde oyundan alınması moralleri bozmuştu. Ancak yıldız futbolcu, taraftarın yüreğine su serpti. King, “Sadece hamstring kasımda bir gerginlik hissettim. Riske etmemek ve emin olmak için oyundan çıktım” dedi.

DZEKO’YA ÖVGÜ

Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko, maçın ardından Spartak Trnava’nın altyapı oyuncularıyla sefie çekilerek yine gönülleri feth etti. Rakip takımın hocası Michal Gasparik, övgüyle söz ettiği Dzeko’ya bu hareketi için teşekkür etti.

KOÇ PFDK’LIK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, PFDK’ya sevk edildi. Hukuk kurulu, Koç’un hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklama nedeniyle disipline verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı