Futbol Saldır Kanarya
Paylaş
Saldır Kanarya

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'yı ağırlayacak. Kazanması halinde gruptan çıkacak olan sarı-lacivertliler, farklı kazanırsa Ludogorets- Nordsjaelland maçının sonucuna göre lider olabilir.

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde grup aşamasındaki son maçında bugün Spartak Trnava’yı ağırlayacak. 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 yenilgiyle 9 puan toplayan Kanarya, 3 puan alması halinde gruptan çıkacak. Tam kadro olması beklenen sarı-lacivertlilerin gruptan lider çıkma ihtimali yüksek. Diğer maçta 10 puanlı Nordsjaelland, 9 puanlı Ludogrets’e konuk olacak.

Haberin Devamı

Bulgar ekibi, tek farklı kazansa bile Fenerbahçe, 3 farklı yenerse grup aşamasını liderlikle tamamlayacak. Bu maçın berabere bitmesi halinde tek farklı galibiyet Kanarya’ya liderlik için yetecek. Bu arada Trnava’nın geçen hafta gruptan elenmesi kesinleşmişti. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 265 kez boy gösterdi. Bu süreçte 104 galibiyet alan sarı-laciverliler, 55 müsabakada berabere kalırken, 106 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

AVERAJ ÖNEMLİ

İsmail Kartal, gruptaki averaj konusuna dikkat çekti. Fenerbahçe’nin hocası, “Kazandığımızda gruptan çıkıyoruz. Lider çıkabilmemiz için averaj konusu önemli. Onun için de bunun matematiğini yapıyoruz. Becao’nun durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Ocak ortası gibi takımla idmanlara başlar. Tüm hakem camiasına geçmiş olsun. Erteleme federasyonun aldığı bir karar. Herhangi bir yorum yapmam doğru değil” dedi.

Haberin Devamı

DZEKO’YLA YIKACAK

İsmail Kartal, bugünkü maçta son haftaların formda ismi Edin Dzeko’dan gol veya goller bekliyor. Bu sezon Avrupa’da 3 maçta 11’de sahaya çıkan Boşnak forvetin, 2 gol ve 3 asisti bulunuyor. Dzeko, ligde ise 12 kez ağları havalandırdı.