Futbol Şampiyonluk senaryoları beyin yakıyor: Kupayı kim, nasıl alır?
Paylaş
Şampiyonluk senaryoları beyin yakıyor: Kupayı kim, nasıl alır?

Galatasaray'ın Beşiktaş'a yenilmesiyle beraber şampiyonluk hesapları karıştı. 5'er maçı kalan Galatasaray ve Fenerbahçe ile 4 maçı kalan Beşiktaş şampiyonluk adayları. Galatasaray'ın hala ciddi bir avantajı bulunuyor ancak üst üste gelen iki puan kaybı, rakiplerini iştahlandırdı. İşte ihtimaller.

 

Bitime 6 hafta kala, ligden çekilen iki takım nedeniyle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 5'er, Beşiktaş'ın ise 4 maçı kaldı. Galatasaray 70 puanla liderliğini sürdürürken Fenerbahçe 67, bir maç fazlası olan Beşiktaş ise 65 puanda.

Haberin Devamı

Galatasaray, son hafta oynayacağı Fenerbahçe maçına en az 4 puan farkla giderse şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak puan farkı daha az olursa, Fenerbahçe'nin de şansı olacak.

Sarı lacivertliler, deplasmanda oynayacağı ve her iki takımın da ligdeki son maça olacak derbiye aynı puanda ya da 1 veya 2 puan geride giderse, şampiyonluk için galibiyet yetecek. Fakat son maça 3 puanlık mevcut farkla gidilirse ikili averaj devreye girecek.

Galatasaray, ilk maçta rakibini 3-0 yenmişti. Fenerbahçe'nin puanların eşit olması halinde Galatasaray'ı 4 veya daha fazla farkla yenmesi gerekecek. Maç 3 farkla biterse genel averaja bakılacak.

Beşiktaş'ta ise durum daha karamsar. Şmapiyonluk şansı düşük olan siyah beyazlılar, iki rakibinin de üst üste puanlar kaybetmesini bekleyip kalan maçlarını kazanmaya çalışacak.
Beşiktaş'ın lig ikinciliği hedefi de sürecek.
Ligde kalan maçlar şöyle:

Haberin Devamı

Galatasaray

Başakşehir
İstanbulspor (D)
Sivasspor
Ankaragücü (D)
Fenerbahçe
Hatayspor (3-0 H)

Fenerbahçe

Giresunspor (D)
Trabzonspor
Hatayspor (3-0 H)
Antalyaspor
Galatasaray (D)
Gaziantep (3-0 H)

Beşiktaş

Antalyaspor (D)
Gaziantep FK (3-0 H)
Adana Demirspor (D)
Kasımpaşa (D)
Konyaspor