Futbol Galatasaray, Sivas'ta 2 puan bıraktı
Paylaş
Galatasaray, Sivas'ta 2 puan bıraktı

Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Sivasspor evinde Galatasaray'ı konuk etti. Kritik maçta Galatasaray, deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılarda gol 45+1. dakikada Kerem Demirbay'dan geldi.

Haberin Devamı

Sivasspor'un golünü ise 86. dakikada penaltı vuruşuyla Koita kaydetti. Ayrıca Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu 90+6. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

MAÇ ÖZETİ

7. dakikada Galatasaray'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Ali Şaşal çıkış topu kontrol etti.

10. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda top kaleci Ali Şaşal'dan geri döndü. Topu takip eden Nelsson'un kafa vuruşunda kale önünde savunma topu çıkardı. Gelişen karambolde önce Kerem Aktürkoğlu sonra Nelsson'un şutunda meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.

17. dakikada Mertens'in pasında savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, kaleci Ali Şaşal'ın üstünden yaptığı aşırtma vuruşta top direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

22. dakikada Mertens'in ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta top üst direkten geri döndü.

29. dakikada Charisis'in sol kanattan ortasında Modou Barrow göğsüyle topu kontrol etmek istedi ancak kaybetti.

30. dakikada Kvet, ceza sahasına ortaladı. Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

35. dakikada Mertens'in pası ile soldan ceza sahasına girmek isteyen Zaha'ya Sivasspor savunması geçit vermedi.

39. dakikada soldan rakibinden sıyrılan Barrow, kale sahasına ortaladı. Kvet'in yakın mesafede topun gelişine yaptığı vuruş yandan dışarı gitti.

42. dakikada savunma arkasına atılan derin topa hareketlenen Barrow, Nelsson'u karşısına aldıktan sonra pasını Koita'ya aktardı. Ceza yayında topu alan Koita, sert bir şut çekti ama çerçeveyi bulamadı.

45+1. dakikada Kerem Demirbay Galatasaray'ı öne geçirdi. Sol kanatta Zaha'nın pasında Mertens topun üstünden atladı. Ceza sahası içi sol çaprazında topu alan Kerem Demirbay düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

İkinci yarı başladı.

51'Ziya sol kanattan içeri ortaladı. Savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.

52'Charilaos Charisis - Abdulkadir Parmak

57'İkinci yarıya daha etkili başlayan Sivasspor sık sık rakip kaleye gitmeye çalışıyor.

59'Ziya sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Kale önünde Hakan'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

62'Orta alanda topu alan Halil Dervişoğlu kaleyi yokladı. Ali Şaşal topu iki hamlede kontrol ediyor.

66'Modou Barrow - Gerson Rodrigues

69'Dries Mertens - Tanguy Ndombélé

74'Bu bölümde tempo biraz düştü.

79'Sivasspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Ceza yayının önünde topu alan Gerson, Abdülkerim'in müdahalesi ile yerde kaldı ve takımına frikik kazandırdı.

85'Sivasspor penaltı kazandı. Galatasaray savunmasının istediği gibi uzaklaştıramadığı topta Camara, yakın mesafede topa hamle yaptı ve Kerem'e çarpan top açıldı. Hakem Zorbay Küçük, bu pozisyon sonrası tereddütsüz orta noktayı gösterdi.

86'GOL! Sivasspor, Koita'nın golüyle maçta beraberliği yakaladı.

90+2: Galatasaray gole çok yaklaştı. Kerem'in ceza sahasına gönderdiği ortada karombole düşen topa Halil vurdu. Kaleci Ali Şaşal kurtardı. Dönen topu alan Eyüp Aydın, soldan ceza sahasına girerek şutunu çekti. Ali Şaşal bir kez daha rakibine geçit vermedi.

90+3İkinci Sarı - Kerem Aktürkoğlu

Haberin Devamı

Maç bitti.

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Caner, Appindangoye, Camara, Aladdin, Uğur, Hakan, Charisis, Kvet, Barrow, Koita

Galatasaray: Muslera, Ali Turap, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Kerem Demirbay, Torreira, Zaha, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Halil

Galatasaray'da 3 değişiklik

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Galatasaray, deplasmanda Sivasspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Konyaspor maçına göre 3 değişiklik yaptı. Buruk; Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz ve Tanguy Ndombele'nin yerine Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş ve Lucas Torreira'ya göre verdi.

Galatasaray'da, Sivasspor maçında birçok eksik futbolcusu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi, Davinson Sanchez, Sergio Oliveira, Sacha Boey ve Kaan Ayhan sakatlığından, Barış Alper Yılmaz sarı kart cezasından ve Hakim Ziyech ile Cedric Bakambu da Afrika Uluslar Kupası için milli takımlarına gittiğinden dolayı kadroda yer almadı. İspanyol futbolcu Angelino da teknik heyet kararıyla kadroda bulunmuyor.

Haberin Devamı

Ali Turap Bülbül ilk kez 11'de

Okan Buruk, Sacha Boey ile Kaan Ayhan'ın sakatlıklarından dolayı kadroda olmamasından dolayı sağ bekte genç futbolcu Ali Turap Bülbül'e görev verdi. A
Takım formasını ilk kez geçtiğimiz hafta Konyaspor maçının son dakikalarında giyen 18 yaşındaki futbolcu, Sivasspor karşılaşmasıyla kariyerinde ilk kez 11'de başladı.

Sarı-kırmızılılar karşılaşmaya; Fernando Muslera, Ali Turap Bülbül, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu 11'i ile başladı.

Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Tete, Gökdeniz Gürpüz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Hamza Akman, Efe Akman ve Tanguy Ndombele bekledi.
Galatasaray, 11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski futbolcuları Ahmet Çalık'ın anısına da Sivasspor maçına siyah formayla çıktı.

Galatasaraylı taraftarlar takımını yalnız bırakmadı

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Galatasaray, Sivasspor'a konuk oluyor. Takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, deplasman
tribününün büyük kısmını doldurdu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde futbolculara yaptıkları tezahüratlarla destek verdi.