Futbol Süper Lig'de hakem depremi! Kulüpler Birliği'nin MHK taslağı ve 3 madde...
Paylaş
Süper Lig'de hakem depremi! Kulüpler Birliği'nin MHK taslağı ve 3 madde...

Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de görev yapan 18 hakem, MHK tarafından kızağa çekildi. Özellikle Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen gibi önemli hakemlerin de dışarıda kalması dikkat çekti. Sezon ortasında alınan bu tarihi karar üzerine 2021 yılının sonuna doğru yapılan TFF-MHK-Kulüpler Birliği buluşması akıllara geldi. O buluşmada 7 hakemin ipinin çekildiği öğrenilmişti.

Ekim 2021'de TFF-MHK ve Kulüpler Birliği kritik bir görüşme yapmıştı. Kulüpler Birliği, uzun süredir talep ettiği "Hakem camiasında köklü değişim" talebini bu toplantıda da iletmişti.

Haberin Devamı

Sabah'ın ulaştığı ve Kulüpler Birliği'nin talebiyle oluşturulan MHK taslağında ise 3 madde vardı. O madde şunlar yer alıyordu:

  • 1- MHK içerisinde bir değişime gidilsin, sürekli başkan değişimi bir sonuç getirmiyor, MHK kendi içerisinde köklü bir çözüm bulsun.
  • 2- Nihai çözüm bulunana kadar MHK'nin hakem atama sistemi olan üçlü hakem atama yerine tüm üyelerin belirlemesi ile hakem ataması yapılsın. (Üçlü hakem atamasına göre; hakem görevlendirmelerini sadece 3 MHK üyesi yapıyor)
  • 3- Sezon sonu itibarıyla içlerinde üst düzey hakemlerin de yer aldığı 7 hakemin, hakemliğine son verilsin.

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, o toplantıda, "Hakem kararlarıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Yol haritamızı TFF Başkanı Nihat Özdemir'le görüşeceğiz. '6 büyük ligden biriyiz' diyorsanız, tüm yapılar buna uyumlu olmalı. 20 yıldır 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon, 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti. Ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor. TFF başkanıyla bu sistemin değişmesi ve sıkıntıların ortadan kaldırılmasını görüşeceğiz" demişti.