Futbol Suudi Arabistan'da maç yapmak değer katacak
Paylaş
Suudi Arabistan'da maç yapmak değer katacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı yapacağını söyledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında önemli konulara değindi. Başkan Büyükekşi, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da yapılacak olmasıyla ilgili eleştirilere de cevap verdi. Büyükekşi, “Biz Galatasaray- Fenerbahçe maçının Almanya’da oynanmasını istiyorduk. Güvenlik gerekçesiyle Almanya izin vermedi. İngiltere ve başka Avrupa ülkeleri de aynı gerekçe ile ‘Hayır’ dedi. Azerbaycan davet etti ama onlarda da para yok. Ekonomik boyutlarını da düşünerek Suudi Arabistan’da karar kıldık” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI’NI ALACAKLAR

Suudi Arabistan’ın Neymar, Ronaldo gibi yıldızları büyük rakamlar ödeyerek liginde oynattığını belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi şunları söyledi: “Suudi Arabistan, İtalyanlar, İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Halil Umut Meler gidip orada maç yönetti. 2034 Dünya Kupası’na aday oldular. Yüzde 90 da bu organizasyonu alacaklar. Orada Süper Kupa’yı oynamak sadece ekonomik değil imaj olarak da önemli. Türk futbolunun marka değerine katkıda bulunacak. Maç 30 Aralık’ta oynanacak. Bunu da eleştirdiler ama biz kulüplere zaten sormuştuk.”

MONTELLA İLE KISIR DÖNGÜYÜ KIRDIK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella’yı getirmeleriyle ilgili eleştirilere de şu cevabı verdi: “Yeni bir şeyler yapmak istiyoruz. Tekrar aynı hocaları getirseydik nasıl bir farklılık olacaktı. Bu karar ile kısır bir döngüyü de kırmış olduk. Hırvatistan galibiyetinin tesadüf olmadığını kanıtlamalıyız.”

Haberin Devamı

9 YIL SONRAYI PLANLIYORUZ

“Sürdürülebilir başarı için çalışıyoruz. Yerli oyuncu sayısının artırılmasını planlıyoruz.”

2026’DA HAZIR OLACAĞIZ

“EURO 2032 için İtalya ile her şeyi ortak bölüşüyoruz. 2026 yılına kadar herkesin hazırlıklarını bitirmesi gerekiyor.”

HAKEM KOÇU ATIYORUZ

“Hakemliği cazip hale getireceğiz. Hakem koçu atıyoruz. Hatalar tespit edilecek, kondisyonlar artacak. Performans ölçümü için Hollanda’dan hoca getirdik.”

LOGO-MARŞ ÇALIŞMAMIZ VAR

“Süper Lig için yeni logo, marş ve internet sitesi çalışmalarımız var. Bunları 1 Ocak 2024’e yetiştireceğiz.”

MİLLİLER HAZIR

Milli Takım, Vincenzo Montella yönetiminde son taktik idmanı yaparak maç saatini beklemeye başladı. İtalyan teknik adam, çift kale maçta oynatmayı düşündüğü ilk 11’i denedi. İdmanda kanat ortaları ve gol çalışması yapıldı.