Futbol 'Yılın sporcusu' için büyük buluşma
Paylaş
'Yılın sporcusu' için büyük buluşma

Milliyet gazetesi ve P&G’nin markası Gillette işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye’nin en prestijli ödül töreni olan 69’uncu Gillette Milliyet Yılın Sporu Ödülleri’nin büyük jüri toplantısı gerçekleştirildi.

Halk oylamasına sunulacak olan 2021 yılının spordaki enleri, jüri tarafından belirlendi. İstanbul’da bir otelde düzenlenen jüri toplantısına; T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu olmak üzere, Türkiye’nin önde gelen spor yazarları ve insanları bir araya geldi.

Haberin Devamı

DEMİRÖREN: HER SENE BÜYÜYORUZ

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören; “Öncelikle sayın bakanımız, değerli başkanlarımız ve sporun kıymetli isimleriyle buluşmaktan çok mutluyuz. Sayın Bakanımıza da her yıl bu toplantıya katıldığı ve büyük katkı sağladığı için teşekkür ediyorum. Her geçen sene büyüyen bir organizasyon yaşıyoruz. Hanımefendi katılımcılarımızı da gördükçe çok mutlu oluyorum. Bunun devam etmesini de temenni ediyorum” dedi.

2023 DAHA BAŞARILI BİR YIL OLACAKTIR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 69’uncusu düzenlenen Gillette - Milliyet ödüllerinin jüri toplantısına katıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda tüm branşlarda zirvede olunan bir süreç yaşanacağını ve ilkokuldan mezun olan her öğrencinin bir lisansa da sahip olacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, “Gillette-Milliyet ödüllerinin jüri toplantısını gerçekleştirdik. Geleneksel bir çalışmanın bize gösterdiği şu. Kadın sporcu sayısındaki artışı görüyoruz. Daha önce isim bulmakta zorlandığımız branşlardaki zenginliği görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MARKAMIZI ORTAYA KOYDUK

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları anlaşmaların oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “2022 Türkiye’nin spor turizmindeki markasını güçlü bir şekilde ortaya koyduğu bir yıl oldu. Artık spor okuyan öğrencilerimiz üniversiteyi bitirmeden 2 dönemlerini bakanlığımızda tesislerinde stajyer olarak tamamlayacaklar. Artık ilkokuldan mezun olmadan bir lisans ile mezun olacak. Antrenörlerimiz, tesislerde ilkokul öğrencilerine bir branş öğretecekler. İnanıyorum ki 2023 bu anlamda başarı dolu, mutluluk dolu, birliğimizin, beraberliğimizin en güçlü şekilde olduğu bir yıl olsun” ifadesini kullandı.

HER OY DESTEĞE DÖNÜŞÜYOR

Spora destek vermeye devam edeceklerini ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Geçen sene 5 milyonun üzerinde oy kullanıldı. Bu sene daha fazla kadın sporcu ve branş var. Herkesin oyu çok değerli. Her oy desteğe dönüşüyor. Her oy karşılığı biz spor ekipman desteği veriyoruz. Bugün 35 sporcu ve annesine Paris Olimpiyatları’nda destek veriyoruz. 5-12 yaş arası spor yaptıran her anneye olimpik anne diyoruz. Sporu düzenli yapan hayatta da başarılı oluyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı