Spor Futbolcuları evinde ağırlıyor

Futbolcuları evinde ağırlıyor

Paylaş
Futbolcuları evinde ağırlıyor

Bölgesel Amatör 2'inci Lig'de mücadele veren Yeni Şırnakspor'un Başkanı Bayram İlhan, maddi imkansızlık yüzünden futbolcularının bir kısmını evinde ağırlıyor

Şırnak’ın Bölgesel Amatör 2’inci Lig’de mücadele eden Yeni Şırnakspor, zor günler geçiriyor. Kulübün Şırnak’ta kuyumculuk yapan başkanı Bayram İlhan, futbolcuların kalması için evinin ikinci katını tahsis ederken, yemeklerini de kendi evinde yediriyor.

Kendi gelirinin kulübün giderlerine yetmediğini ve zor durumda kaldıklarını belirten İlhan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan kulüplerine destekte bulunmasını istedi.

Şırnak’ın takımını ayakta tutmak için büyük mücadele verdiğini belirten İlhan, nereye kadar dayanacağını bilmediğini söyledi. İlhan, şöyle konuştu: "Kuyumculuktan kazandığımı topçulara harcamak zorunda kalıyorum. Sporcularımız buraya gelerek fedakarlık yapmışlar.

Bu fedakarlığı yaptıktan sonara bizim bir şey yapmamamız mümkün değil. Bu futbolcularımız için fazla bir şey yapamıyor olmam beni üzüyor. Bu zor şartlarda takımı bir yerlere getirdiğimiz için ise gurur duyuyorum. Gereken desteği de göremiyoruz. Yeni Şırnakspor olarak bu sene içinde dördüncü galibiyetimizi almış durundayız.

Şu an takım averajla üçüncü sırada bu imkansızlıklara rağmen. Ailemin göstermiş olduğu gayretlerden dolayı bir aile ortamımız var. Topçular işlerini severek yapıyorlar ki bu şekilde inşallah başarıyı getiririz. Ama nereye kadar biz de bilmiyoruz. Biz Şırnak’ı temsil ediyoruz ama işadamlarımız ve yetkililer duyarsız kalıyor maalesef. Takımı desteklemeye gelince Şırnak halkımız bu yönden duyarlı. En azından 5-6 bin seyircimiz var. Bu açıdan desteğimiz var. Ama büyüklerimizden gereken ilgi ve alakayı göremiyoruz."

"ÇEVRE BAKANI SÖZ VERMİŞTİ"

Şırnak’a gelen birçok bakanın kulübe yardım sözü verdiğini fakat bu sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Başkan Bayram İlhan, "Hafta sonu oynadığımız Hakkari Zapspor maçında takımın yetkilileri ile görüştüm. ’Size ne gibi katkıları var, ne gibi geliriniz var, kimler yardım ediyor’ diye daha önce Çevre Bakanı gitmişti oraya 50 bin lira sözü vermişti.

Daha sonra kulübe 50 bin TL para yardımında bulunuldu ve 13 bin TL değerinde yarım otobüs kulübe tahsis ettiler. Biz ilimize gelen Bakanlardan yardım sözünü aldık, ama hiçbiri sözünde durmadı. Bu yönden hem sıkıntılıyız hem de şikayetimiz var" dedi.

Ercan KALAY/DHA

Haberin Devamı