Spor Son dakika: Galatasaray-Başakşehir maçından sonra hakem Zorbay Küçük'e sert tepki: 'Kamyoncu dili bu'

Son dakika: Galatasaray-Başakşehir maçından sonra hakem Zorbay Küçük'e sert tepki: 'Kamyoncu dili bu'

Paylaş
Son dakika: Galatasaray-Başakşehir maçından sonra hakem Zorbay Küçük'e sert tepki: 'Kamyoncu dili bu'

Galasaraylı futbolcularla hakem Zorbay Küçük arasında Galatasaray - Başakşehir maçında gerginlik yaşandı. Maç sonrası hem Berkan Kutlu, hem de Necati Ateş hakem Zorbay Küçük aleyhine konuşma yaptı. Galatasaray Kulübü, gece saat 00:16'da konuyla ilgili sert bir açıklama yayımladı...

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu'nda konuk ettiği Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Başakşehir'in golünü 20. dakikada Okaka atarken Galatasaray'a puanı getiren sayıyı 88. dakikada Mostafa Mohamed kaydetti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın kazanamama serisi 6 maça çıkarken Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir'in yenilmezlik serisi ise 9 maç oldu.

'TFF İSTİFA' TEAHÜRATLARI

Galatasaray taraftarı, maç boyunca aralıklarla 'TFF istifa' ve 'Yönetim uyuma, takımına sahip çık' şeklinde tezahüratlar yaptı.

ZORBAY KÜÇÜK İLE GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ARASINDA GERGİNLİK

1-1 biten maçın ardından yayıncı kuruluşa demeç vermeye gelen Berkan Kutlu, Hakem Zorbay Küçük'ün kendisine itiraz eden Sarı-kırmızılı futbolculara 'Go lan' dediğini, Kerem Aktürkoğlu'na ise 'Yalancı' dediğini ifade etti.

"Burada bu akşam öyle şeyler yaşandı ki… Saygı çerçevesi aşıldı. Bize yalancı dendi. Kerem’e bu söylendi. Kerem hiçbir şey yapmasına rağmen kendisine karşı bu kelime kullanıldı. Bir metre önümde oldu. Bunları söylemek zorundayım. Her şeyden önce saygı bekliyoruz. Niye bunlar oluyor anlamıyorum. Bu saygısızlıkların bitmesi lazım. Biz Galatasaray oyuncusuyuz. Her şeyden önce insanız. Böyle kelimeler kullanılmasını kabul etmiyorum. İçeride ve sahada bunlar kullanıldı. Bu kelimeler kullanılır mı? Koridorda oyuncumuza yalancı denmesini kabul etmiyorum."

Haberin Devamı

*Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır

NELER YAŞANDI?

Muhabirlerden gelen bilgiler ve Necati Ateş'in maç sonu açıklamalarına göre Başakşehir'in attığı gol sonrası faul itirazında bulunan Galatasaraylı futbolcuları sert bir bedel diliyle uzaklaştırmak isteyen Zorbay Küçük, İngilizce - Türkçe karışık şekilde 'Go lan!' (Gidin lan!) diyerek uyardı.

Galatasaraylı oyuncuların devre arasında bunu antrenörleri Necati Ateş'e bildirmeleri sonrası hakeme 'Oyuncuma neden böyle dedin?' diye sorduğunda 'Senin oyuncun yalancı' diye cevap veriyor.

ZORBAY KÜÇÜK'TEN ARDA TURAN'A: NE YAPACAKSIN, AYAKKABI MI FIRLATACAKSIN?

Galatasaray'da maç kadrosunda bulunmayan Arda Turan, Zorbay Küçük'e tepki gösteriyor. Zorbay Küçük de Arda Turan'a Atletico Madrid'de oynarken yaptığı hareketi hatırlatarak 'Ne yapacaksın, ayakkabı mı fırlatacaksın?' diye yanıt veriyor.

NECATİ ATEŞ: BÖYLE BİR HAKEM BU KELİMEYİ NASIL KULLANABİLİR

Haberin Devamı

Galatasaray yardımcı antrenörü Necati Ateş'in maçtan sonra yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bir hakemin gücü ya da silahı kartlarıdır. Oyuncularımızdan biri yanlış bir şey yaparsa kartını gösterirsin. Bir hakem, Zorbay Küçük, benim yüzüme, oyuncuma, ’Go lan’ diyor. 4-5 oyuncum duyduğunu söyledi. Hakeme bunu söylüyorum, ’Senin oyuncun yalancı’ diyor. Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz berabere kalırız veya kaybederiz. Kimseye bunun hesabını vermiyoruz. O kadar çok canımız yandı ki, hep diken üzerindeyiz. Bu gücü nereden alıyor ki, bize bunları söyleyebiliyor. Bunlardan dolayı biz ceza yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Biz bu cezaları yerken, onlar nasıl bir ceza alacaklar. Temsilci her şeyi gördü, duydu. ’Sarı kartı ne zaman vereceksin kaleciye, geç kaldın’ dedik, ’Bir sonraki maç veririz onu da’ diyor. Kavgaya gelmiş buraya. Açık bir şekilde görülüyor. Arda maç bittikten sonra bir itirazda bulundu. ’Kaleciye niye bu kadar geç sarı kart gösterdiniz hocam’ dedi. ’Ne yapacaksın, ayakkabı mı fırlatacaksın bana’ dedi. Böyle bir hakem, bu kelimeyi nasıl kullanabilir. Arda Turan’ın Galatasaray’a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin. Bu kelimeyi kullanma hakkına sahip değilsin. Düdükleri astırılan hakemler oldu. Biz de şikayetimizi yapacağız. Bugün bunları yaşamak çok üzücüydü, Türk futbolu adına çok acıydı. Biz bu konuyu bırakmayacağız. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN GECE YARISI AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray Kulübü, gece saat 00:16'da konuyla ilgili sert bir açıklama yayımladı:

Galatasaray aleyhine yapılan hakem hatalarının haftalardır süregelmesi, bunların tesadüf olmadığını sadece Galatasaraylılara değil Türkiye spor kamuoyuna da düşündürmektedir. Nitekim, bu yöndeki görüşler eski MHK başkanları, hatta rakip takımların taraftarı olduğu bilinen spor yorumcuları tarafından dahi dile getirilmiştir.

Bu hataların Galatasaray’ın sportif başarılarına ve mali kaynaklarına verdiği zararlar tahammül sınırlarımızı zorlarken, 18 Aralık 2021 tarihli Medipol Başakşehir maçının hakemi Zorbay Küçük’ün milli formayı terleten; bu sene Avrupa kupalarında büyük başarı elde edip Türk futbolunun seyrini değiştiren kıymetli futbolcularımıza yönelik hakaretamiz ifadeleri bardağı taşıran son damla olmuştur.

Haberin Devamı

Bugün, saha içinde ve dışında, hakem hatasının ötesinde bir skandal yaşanmıştır. Tarafsız olması gerekirken sporcularımıza hakaret eden, spor ahlakından nasibini almamış bu kişinin, Türk futbolunda görev alması kabul edilemez. Zorbay Küçük, gözlemci raporlarında da görülebileceğinden şüphe etmediğimiz haddini bilmez davranışları karşısında bir yaptırıma maruz bırakılmazsa, bu kayıtsızlığı Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkça Galatasaray’ın karşısında durması olarak yorumlayacağız.

Hakemin görevi adalet dağıtmaktır. Ancak, hakemler Galatasaray söz konusu olunca adaletsizliği, çifte standardı ve karşı tarafı kayırmayı normal hale getirmişlerdir. Galatasaray’a yapılanlar Türkiye Süper Ligi’ni trajikomik bir müsamereye dönüştürmekte, takımların performanslarını sorgulayarak oyunu güzelleştirmelerini önlemekte ve önde koşar görünenlerin de bu performansına gölge düşürmektedir.

Sadece Galatasaray Spor Kulübü’nün değil Türk futbolunun menfaatlerine zarar veren bu davranışlara karşı atılması gereken her türlü hukuki adımı atmaktan imtina etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

ESKİ HAKEMLERDEN ORTAK GÖRÜŞ: BEDEL DİLİ SAĞLIKLI DEĞİL, DAHA SAKİN OLMALI

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Lale Orta, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, Zorbay Küçük'ün oyunculara karşı beden dilini eleştirdi.

Lale Orta: FIFA kokartlı bir hakemin çok daha sakin olması lazım. Avrupa'da böyle bir maç yönettiği zaman kesinlikle bir sonraki maça kolay kolay çıkamaz. Ya da çıkacağı yer çok aşağıdan başlatılır.

Bülent Yıldırım: Çok özür dilerim ama bu, kamyoncu vücut dili. Siz hakemsiniz. Yapmayacaksınız. Genç arkadaşlarda bunu çok görüyorum. Ali Şansalan da buna dahil. Sevgili kardeşlerimin bir kere bu kadar sinirlenmeye hakkı yok. Sakin davransa burayı daha iyi yönetirdi. Beden dili çok gergin, kontrolsüz. Hakeme hiç yakışmaz.

Deniz Çoban: Oyuncu size bunu yaparsa sarı kartla cezalandırırsın. Ama sizin böyle kaşlarınızı çatarak, sinirliliğinizi göstererek bu şekilde bir beden dili kullanmaya hakkınız yok. Bu beden dilini yakıştıramadım bir hakeme.

https://www.instagram.com/p/CXoxWfjDSUI/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fccf73de-05e7-41f7-a4c4-585a0820bd15

Hürriyet-Spor Arena