Spor Yıldırım Demirören'den deplasman yasağı açıklaması!

Yıldırım Demirören'den deplasman yasağı açıklaması!

Paylaş
Yıldırım Demirören'den deplasman yasağı açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören katıldığı canlı yayında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor'da katıldığı %100 Futbol canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine kulüplerin mali yapısındaki bozulmalarla başlayan Demirören, "Kulüpler, kendi altyapılarından oyuncular çıkarmazsa bu borçların kapanması imkansız gözüküyor. Yasayla beraber kulüplerimizin borçlarının belli bir vadeye bağlanarak yapılandırılması bekleniyor. Süper Lig kulüplerinin toplam 3.5 milyar borcu gözüküyor. Bu çok büyük bir rakam. Bu borçlanma devam ederse bir sürü kulübümüz Avrupa'ya gidemeyecek." ifadelerini kullandı.

Statlar ve seyirci sorunu


"Stada seyircinin gelmemesiyle Passolig'in ilgisi yok. Futbola şiddeti getiren stada gelmesin. Ortalamanın düşük olduğuna inanmıyorum. UEFA'yla çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda bir tek TFF'ye yüklenilmesi doğru değil. Herkesin ortak hareket etmesi lazım. Gündüz maçlarını artırmak için uğraşıyoruz. Tribün kapatmayı kaldırdık. Futbolun sadece sahada oynandığı ve maç bittikten sonra sadece güzelliklerinden bahsedersek stada seyirci gelir. Deplasman yasağının TFF ile bir alakası yok. Giden deplasman seyircisinin futbola katkısı ne? Gerçekleri konuşalım. Hangi derbide deplasmanda seyirci olaysız gitti? Otobüs yakmak, koltuk yakmak, vapur yakmak, tribünde rakibe küfretmek... Neredeyse tüm polisler taraftarı deplasmana götürmek için çalışıyor. Derbilerde deplasman yasağının kalkmasına hazır değiliz.

"Donk ve Fernandao oynayabilir"


"Yaş ortalaması en yüksek Türk Milli Takımı yarattık. Milli takıma devşirme oyuncu gelmesine karşı değilim. Fatih Terim isterse Donk ve Fernandao gibi isimler oynayabilir. Dünyada bunun örnekleri var. 'Siyaset futbola karışıyor diyorlar, tam tersine biz onlara giidyoruz yardımcı olsunlar diye. Türk futbolunda yavaş yavaş güven ortamı sağlanıyor. Fikstürün erken açıklanması da buna yardımcı oldu. Bu kademe kademe sağlanacaktır. Daha iyi olacaktır. Bizim en büyük avantajımız futbolu çok seven bir Cumhurbaşkanımız'ın olması, futbola ilgi duyan bir Spor Bakanımız'ın olması."

Hakem hataları konusu


"Biz hakem konusunda bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Biz kadrolarımızda gençleşmeye gidiyoruz. Profesyonle hakemliği getiriyoruz. Bunun için talimatları değiştirdik. Bunun meyvelerini alıyoruz. 38 olan hakem sayısını 22'ye indirdik. Genç adı üstünde hatalar olacak. Biz hakem hatalarını tartışmıyoruz. Hakemlerin kişiliğini konuşuyoruz. Sıkıntı burada. Kulüplerin rahatsız olmasına hak veriyorum. Hakem hataları elbette oldu. Bunda bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Mete Kalkavan'ın babası, aldığı kötü tezahüratlar nedeniyle kalp krizi geçirdi. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Hata ortalaması geçen seneyle aynı. Hakemler kendilerini geliştirecekler. Bizimle sözleşme imzalayıp kenarda 4 sene boyunca para alamayacaklar. Eğitim çok önemli. Jaap Uilenberg igtti, Roberto Rosetti geldi. Biz hakemlerimize gerekli yetkileri verdik ve sonuna kadar arkalarındayız. UEFA’nın Mart’ta toplantısı var, tahminen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde gol teknolojisi uygulanması kararı alınacak. Biz de buna sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki sezon büyük ihtimalle gol çizgisi teknolojisi gelecek."

Süper Lig'deki antrenör kıyımı


"Tasvip etmediğimiz bir olay. Burada mühim olan şey, antrenörlerin sözleşmelerinin sağlam olması lazım. Biz bu konuya fazla dahil olamıyoruz. Camiayı ilgilendiren bir konuya fazla konuşmak istemiyoruz. Kulüplere 'Sen iki kez antrenör değiştirdin üçüncüyü değiştirme' diyemiyoruz maalesef ancak yönetimlerle birlikte bunları konuşacağız. Zeminlerden tamamen kulüpler sorumlu. Kulüplerin zeminlere para harcamaları lazım. Futbol olarak oynamaya müsait olması için çaba göstermeleri lazım. Buna İngiltere de vesaire namus gözüyle bakıyorlar."

Türkiye Kupası statüsü


"Ben yayıncı kuruluşa teşekkür ediyorum. Bu bir kupa ve bu bir angarya olarak görülüyor ancak bana göre değil. Seyircilerimiz, kulüplerimiz bunu angarya olarak görüyor. İngiltere'de kupa maçları full çekiyor. Yayıncı kuruluşun görüşü olmadan bu statü değiştirilemez. Türkiye Kupası'na sahip çıkmamız gerekiyor. Maç sayısını azaltma çalışmalarımız sürüyor ancak şu an statü değişikliği söz konusu değil. Ligin 2. yarısı ortalık yangın yeri olacak diyorlar. Yangın olursa söndürürüz merak etmesinler. Süper Lig heyecanlı geçecek. Mühim olan bir tane şampiyon çıkacak. Biz kurallarımızı doğru düzgün uygulayacağız. Futbol futbol olarak devam etsin."

Milli Takım'a prim

"O kadar şehit verdiğimiz bir dönemde ülkemize büyük bir gurur yaşattılar ve tüm Türkiye'ye moral verdiler. Bu primin nesini tartışıyoruz. Herhangi bir karar vermedik şu anda ancak onlara helal olsun. Bu prim tabii ki verilecek. Hepsi alınlarından öpülecek çocuklar. Selçuk'un attığı gol bütün Türkiye'yi ağlattı. Milli takıma stattan önce bir taraftar kitlesi yaratmak lazım. Çocuklara küfür ediliyor, stat yapsan en fayda? Konya'da bir gurur yaşadık. Yeni bir stattan daha çok milli takım taraftarına ihtiyacımız var. Bunu Konya'da yarattık. Diğer Anadolu şehirlerinde de yaratmak istiyoruz."

Haberin Devamı