Gündem Taksim'de Mısır protestosu

Taksim'de Mısır protestosu

Paylaş
Taksim'de Mısır protestosu

Beyoğlu İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup Mısır'da yaşanan olayları protesto etti. Grubun İstiklal Caddesi'nde yürümek istemesi üzerine polis ve eylemciler arasında küçük bir arbede yaşandı. Öte yandan İzmir'de de Mısır'daki katliam protesto edildi

Mısır’da sabah saatlerinde Ordu yönetimi tarafından darbe karşıtlarına yapılan müdahale sonrası, Türkiye’nin çeşitli yerlerde protesto gösterileri düzenlendi. İstiklal Caddesi’nde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, Mısır’da yaşanan olayları protesto etti.

Çevik Kuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde TOMA Toplumsal Olaylara Müdahale araçları da hazır bulunduruldu. İstiklal Caddesini tamamen kapatan polis, grubun Taksim Meydanı’na yürümek istemesini engelledi. Bu sırada grup ile polis arasında küçük bir arbede yaşandı. Grup içindeki bazı kişilerin araya girmesiyle yatışan kalabalık bir süre oturma eylemi yapıtı.

Oturma eylemi ve konuşmaların ardından Taksim meydanına yürüyemeyen grup İstiklal Caddesinden Tünel Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe kadınların öncülük etmesi dikkat çekti. Grup yürüyüş sonrasında olaysız dağıldı.

KUNDAKTAKİ 25 GÜNLÜK BEBEKLE MURSİ’YE DESTEK EYLEMİNE GELDİ


Galatasaray Lisesi önündeki oturma eyleminin ardından Tünel Meydanına yürüyüşe geçen grup içinde kucağında kundaktaki 25 günlük erkek bir bebekle yürüyen kadın dikkat çekti 25 günlük bebeğin teyzesi olduğunu söyleyen kadın bebekle eyleme geldiğiniz için tereddüt duymadınız mı? sorusuna biz Allah yolundayız hiçbir tereddütümüz yok milyonlarca çocuk ölürken biz nasıl tereddüt edelim dedi.

Taksimde Mısır protestosu









İZMİR’DEN MISIR"DAKİ KATLİAMA TEPKİ

İzmir'de, Peygamber Sevdalıları Platformu, Mısır Adeviye Meydanı’nda Mursi yanlılarına yapılan silahlı müdahalede yaşamını yitirenler için protesto ve destek eylemi yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Mısır’da yaşanan ölümleri protesto etmek amacıyla Konak Meydanı’nda saat 21.00 sırlarında toplandı. Yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde, ’Kahrolsun siyonist İsrail ve büyük şeytan Amerika’, ’Ey İslam Ümmeti, Mısır’daki müslüman kardeşlerine sahip çık’, ’Mısır’da darbenin karşısında, Müslüman Kardeşlerin yanındayız’, pankartları taşıdı.

Grup, tekbir getirerek ’Zalimler için yaşasın cehennem’, Kahrolsun İki Yüzlü ABD ve Batı" ve "Diren İrfan Ümmet Seninle" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını Ferhan Genç yaptı. Genç, "Şu anda Mısır’da binlerce şehit ve yaralı var. Aylardır Mısır halkı meydanlarda zorbalığa ve zulme karşı direniyorlar. Ama batı ve satılmış arap ülkelerinin teşvikiyle darbe yapan ordu tarihin en büyük katliamlarından birini canlı yayında işlemektedir.

Her daim insanlığa vurgu yapanlar, masum insanların kıyımdan geçirilmesine neden susuyorlar. Bu saldırılar, Siyonizim adına islam ümmetine karşı yapılmaktadır. Bu saldırılar karşısında toplumlar, ülkeler kendi üzerlerine düşeni yapmalı. Hükümet gücünü kullanarak uluslararası arenada gündem oluşturmalı. Somut adımlar atarak imkanlar dahilinde Mısır’da yaralananları iyileştirmesi için ülkeye getirmelidir.

Yapılan katliamlar onurlu insanların direnişini kıramayacaktır" dedi. Grup üyeleri, ölenler ve yaralılar için dua okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.


Taksimde Mısır protestosu