Ekonomi Tasarruflu ısınmanın ipuçları

Tasarruflu ısınmanın ipuçları

Paylaş
Tasarruflu ısınmanın ipuçları

Isıtma-soğutma sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknik, ısıtmada daha fazla verim alabilmeniz için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Buna göre, cihazlarda periyodik bakım yapılması ve oda sıcaklığı ayarının bilinçli bir şekilde uygulanması gerekiyor. Uzmanlar, oda sıcaklığını 1 derece düşürmenin, yakıt tüketiminde ciddi tasarruf sağladığını vurguluyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 10 TASARRRUF

Oda sıcaklığını 1 derece azaltmak, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına geliyor. Ayrıca sıcaklığın çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına ve grip olma riskinin artmasına neden oluyor. Kombinin kapasitesini hassas bir biçimde kontrol edebilmesi ve oda kumandaları ile uyumlu çalışması da tasarrufu sağlayan bir diğer kriter.

RADYATÖR DE ÖNEMLİ

Diğer yandan tasarruf için kombi kadar uygun radyatör seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Odalardaki camların altını tam kapatacak şekilde radyatör seçmek (ince panel radyatörler) camlardan gelen soğuk havayı sınırlandırarak ısınmayı hızlandırıyor ve cihazın yakıt tüketimini düşürüyor.

FISILDAYAN KOMBİ

Bosch Termoteknik, A sınıfı ve sessiz yoğuşmalı kombisi Condens 2300i W’yi satışa sundu. Condens 2300i W yoğuşmalı kombi, üstün teknolojisi ve 24 Kw kapasitesiyle enerji verimliliğinde A sınıfında yer alıyor. Estetik görünüme sahip kombi, düşük ses seviyesine sahip.

Haberin Devamı