Bakım Boyalı ve yıpranmış saçlara özel bakım önerisi

Boyalı ve yıpranmış saçlara özel bakım önerisi

Paylaş
Boyalı ve yıpranmış saçlara özel bakım önerisi

Saçlarınızı çok sık boyatıyorsanız saçlarınızın bir süre sonra yıpranmasına, cansız ve mat görünmesine sebep olursunuz. Saç renginizden çok çabuk sıkılıyorsanız ve "saçlarımı boyatmaktan vazgeçmem" diyorsanız saçlarınızı güçlendirecek bakım yöntemlerini uygulamanız gerekir. Boyalı saçlar, doğal saçlara göre nemini daha hızlı kaybeder. Bu sebeple de saçlar çok çabuk kırılır. Kırılan saçlar cansız ve mat göründüğü için boyanızın rengini korumanız da zorlaşır. Boyalı saçlara özel bakım önerilerine kulak vererek saçlarınızı canlı bir hale getirebilirsiniz.

Posta.com.tr | Boyalı saçlar çok fazla kimyasal işleme maruz kaldığı için doğal saçlara göre daha çabuk yıpranır. Her ay dip boya yaptırmak ya da ombre, sombre, balyaj gibi saç işlemlerini yaptırmak saçların köklerine ve saç tellerine ciddi zararlar verir.

Haberin Devamı

Saçlarınızın rengini güzelleştirmek isterken saç sağlığını bozabilirsiniz. Saçları yıprattığı halde saçlarınızı boyamaktan vazgeçemiyorsanız saçlarınıza her zamankinden daha özenli bakmanız gerekir. Saçlarınızı güçlendirerek ve saç tellerine nem depolayarak boyalı saçlarınıza koruma sağlayabilmeniz mümkün.

Saçlarına uygulayacağınız özel bakım sayesinde boyalı saçlarınızın rengini de uzun süre koruyabilirsiniz. Peki, boyalı saçlar nasıl bir bakım yapmalıdır? Boyalı saçları olanlara özel olan bu önerileri takip edin.

Saçları sürekli boyamak saç tellerini daha kırılgan ve güçsüz hale getirir. Saçlarınıza gereken bakımı yapmadığınız saç renginiz solar, kırılan saçlarınız zamanla dökülür. Bu sebeple saçlarınıza koruyucu bir güç bariyeri oluşturmanız gerekir.

Haberin Devamı

Saçları güçlendiren, neme doyuran ve rengini koruyan profesyonel maskelerden destek alabilirsiniz. Bu maskeleri haftada 1-2 kez kullanarak saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Saçlarına doğal ürünlerle de güçlendirici maske yapabilirsiniz.

Boyalı saçları çelik gibi güçlendiren doğal maske;

1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Hint yağı ve Argan yağını karıştırarak saçlarınızın boy ve uçlarına uygulayabilirsiniz. Bu maskesi saçınızda 35-40 dakika beklettikten sonra durulamanız gerekir. Düzenli olarak haftada 1 ya da 2 kez yapılan bu maske saç tellerini çelik gibi güçlü hale getiriyor.

Aşırı kimyasal işleme maruz kalan boyalı saçları ısıdan da korumanız gerekir. Saçlarına sürekli fön, maşa ya da kurutma gibi işlemleri yapıyorsanız boyalı saçlarınıza daha çok zarar verirsiniz. Çünkü saçlar çok fazla ısıya maruz kaldığında nemini daha hızlı kaybeder. Nemini kaybeden saçlar zamanla koparak dökülür. Kırık uçlara ve mat görüntüye sebep olur.

Saçlara ısı uygulamak saç sağlığını bozar. Doğal parlaklığına zarar verir. Saçlarınızı ısı ile kurutmak ya da şekil vermek yerine doğal haline bırakmanız saç sağlığınız açısından daha önemlidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra havluyla nemini alın ve kendiliğinde kurumasını bekleyin.

Boyalı saçları korumanın bir diğer yolu da saçın ihtiyacına göre olan ürünleri kullanmaktan geçiyor. Piyasada boyalı saçlara özel birçok ürün bulunuyor. Boyalı saçlara özel şampuan, saç kremi ve saç maskesi serileri ile saçlarınız için güç kalkanı oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güneş ışınları sadece cildinize değil saçlarınıza da ciddi zararlar verir. Aynı cildiniz gibi saçlarınızı da güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumanız gerekir. Özellikle boyalı saçlarınız için mutlaka bir koruma sağlamanız şart. Boyalı saçlarınız varsa kullandığınız saç ürünlerinin UV ışınlarından koruyucu özellikte olması gerekiyor. Dışarı çıkarken uygulayacağın güneş koruyucu sprey de saçlarının yıpranmamasına engel olur. Yaz aylarında ise şapka ya da şemsiye yardımıyla saçlarınızı güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

Boyalı saçlarınızın daha çok kuruyup cansız bir hal almasını istemiyorsanız saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun ısısına da dikkat etmeniz gerekir.

Saçları aşırı sıcak su ya da aşırı soğuk su ile yıkamak saç köklerine zarar verir. Saçların aşırı yağlanmasına ya da aşırı kurumasına sebep olabilir. Bu durumda da saç kökler zarar görür ve zamanla dökülür. Boyalı saçlarınızı korumak için ılık su ile saçlarınızı yıkamanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca her 4-5 ayda bir saç uçlarınızı kestirerek boyalı saçlarınızın nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı