Bakım C vitamini içeren bakım ürünlerini kullanırken dikkat!

C vitamini içeren bakım ürünlerini kullanırken dikkat!

Paylaş
C vitamini içeren bakım ürünlerini kullanırken dikkat!

Cildinizin daha ışıltılı, aydınlık ve canlı görünmesini istiyorsanız cilt bakım rutinine C vitamini içeren ürünleri eklemeniz gerekir. C vitamini serumları içerisindeki saf C vitamini sayesinde ciltte ince çizgi, kırışıklık ve leke görünümünün azalmasına yardımcı olurlar. Ayrıca cilde aydınlık ve parlak görünüm kazandırırlar. Ancak C vitamini kullanırken son derece dikkatli olmak gerekir.

C vitamini serumların cilde faydaları saymakla bitmez. C vitamini serum kullanarak cilt hücrelerini yenileyebilir ve cildin erken yaşlanmasını önleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

C vitamini serumlar cildi onarır ve aydınlık bir görünüm kazandırır. C vitamini asit bir içerik olduğu için ciltte mikro peeling etkisi yaratır. Bu yüzden C vitamini serumu kullanırken, gündüzleri en az SPF 20 içeren bir güneş kremi kullanmanız önerilir. Güneş kremi ile birlikte kullanıldığında C vitamini cilde zarar olmayan, harika bir antioksidandır.

CİLDE C VİTAMİNİ NASIL UYGULANIR?

C vitamini serumu ve C vitamini ampuller cilt bakımı için idealdir. C vitamini serumları cilt tipinize uygun olarak kullanmanız önerilir. C vitamini serumu kullanmada önce cildinizi derinlemesine arındırın ve temizleyin. C vitamini serumu, koruma faktörlü güneş kremleriyle sürüldüğünde etkisini daha çok artırır.

Haberin Devamı

C VİTAMİNİ KULLANIRKEN DİKKAT!

Ciltteki kırışıklıkları minimuma indirmek, iltihap şikayetlerini azaltmak ya da sivilce izlerini yok etmek için C vitamini içeren ürünleri kullanabilirsiniz. C vitaminini genellikle gec cilt bakımında kullanmanız önerilir. Ancak gündüz cilt bakımında da kullanmak istiyorsanız mutlaka sonrasında bir güneş koruyucu krem kullanmanız önerilir. Formülünde C vitaminine yer verilen kremlerin ve serumların daha verimli kullanılması, bu ürünlerin serin ve karanlık bir yerde saklanması ile mümkün. Bakım kremleri nemlendiriciden önce uygulanmalı.

CİLT BAKIMINDA C VİTAMİNİN YERİ

Cilt bakımınızı belirli bir sıraya uygun olarak yapmanız gerekir. Kolay cilt bakımı için adım adım bu yöntemi takip edebilirsiniz.

  • Cildinizi derinlemesine bir jel ya da köpük yardımıyla temizleyin.
  • Ardından cildinizi tonik ile arındırın.
  • C vitamini içeren serumunuzu masaj yaparak sürün.
  • Nemlendirici uygulayın.
  • Gündüz mutlaka güneş kremi sürün.
  • Haftada 1-2 kez peeling yaparak ölü hücrelerden arındırın.

NOT: Kuru, hassas, yağlı ve karma ciltler için piyasada birçok ürün bulunur. Kullandığınız cilt bakım ürünlerini mutlaka cilt tipine uygun olmasına dikkat edin.