Bakım Dökülen saç yeniden çıkar mı? Yeni saç çıkaran doğal yağlar

Dökülen saç yeniden çıkar mı? Yeni saç çıkaran doğal yağlar

Paylaş
Dökülen saç yeniden çıkar mı? Yeni saç çıkaran doğal yağlar

Saç bakımı ve saç güzelliği kadınların en çok önemsediği alanlardan biri. Dolayısıyla saç dökülmesi sorunu da kadınlar için büyük önem taşıyor. Saç dökülmesi çoğunlukla genetik olsa da çeşitli nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Saçlara aşırı kimyasal işlem uygulamak, saç bakımını aksatmak, düzensiz beslenmek gibi bir çok etken saç dökülmesini tetikliyor. Saç dökülmesini durdurmak için herkesin aklına ilk olarak bitkisel yağlar geliyor. Tamamen doğal olan bu bitkisel yağlar saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri engelliyor. Hatta düzenli kullanımda yeni saçların çıkmasına destek oluyor. Saç dökülmesini durdurarak yeni saç çıkartan doğal yağları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr| Saç dökülmesi sorunu en sık yaşanan saç problemlerinden biridir. Genellikle saç dökülmesi herkesi endişelendirir. Günde ortalama 50-100 saç telinin dökülmesi uzmanlar tarafından normal kabul edilir. Ancak dökülmeler bu sayının üzerine çıktığında ve yoğunlaştığında saç problemi ciddi bir hal alır.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle genetik faktörler saç dökülmesinde etkili olsa da yanlış saç bakım uygulamaları, saçları sürekli boyatmak, yetersiz beslenmek ya da saçlara sürekli ısı ile işlem uygulamak gibi çeşitli sebepler saç dökülmesini tetikler.

Saç dökülmesi ciddi boyutlara ulaştığında alın ve tepe bölgelerinde açılmalar fark edildiğinde hemen bir doktora başvurmak gerekir. Ancak saç dökülmeniz ciddi boyutta değilse dökülmeleri doğru bakım uygulamalarıyla da durdurabilirsiniz.

Saç dökülmesini durdurmak için öncelikle düzenli ve yeterli beslenmeniz gerekir. Saçlara iyi gelen vitamin ve minerallerin bulunduğu yiyecekleri beslenme listenize mutlaka eklemeniz gerekir.

Haberin Devamı

Sürekli diyet yapan ya da düzensiz beslenen biriyseniz saç dökülmesi sorunuyla sık sık karşılaşabilirsiniz. Saç dökülmesini önlemek için lifli ve proteinli gıdaları bolca tüketin. Ceviz, badem ve fındık gibi sağlıklı atıştırmalıkla da saç köklerini güçlendirici etkiye sahiptir.

Düzenli ve dengeli beslenmek saç sağlığını koruyabilmek için başlı başına yeterli değildir. Saç köklerini güçlendirmek için tamamen doğal olan bitkisel yağlardan da faydalanmanız gerekir.

Saç köklerine nüfuz ederek saç tellerini güçlendiren bazı doğal yağlar kısa sürede dökülme sorununu ortadan kaldırıyor. Saça gerekli vitaminleri depoladıkları için yeni saç oluşumuna da destek oluyor. Saçlarınızın dökülmesinden şikayetçiyseniz saç çıkaran yağlar ile çok daha sağlıklı, gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç çıkaran yağlar genellikle dökülme sorunu yaşayan herkes tarafından çok merak ediliyor. Saç dökülmesi sorunuyla sık sık karşı karşıya kalıyorsanız saç çıkaran doğal yağlara bir şans verebilirsiniz.


YENİ SAÇ ÇIKARAN DOĞAL YAĞLAR

ARGAN YAĞI

Argan yağı içerisinde bol miktarda E vitamini barındırır. Linoleik asitleri ve Omega yağ asitleri açısından da çok zengin bir yağdır.

Argan yağı içerisindeki E vitamini ve omega yağı sayesinde saça parlaklık ve canlılık kazandırır. Saç diplerini besler ve güçlendirir. Saçların koparak dökülmesini engeller. Saç diplerine ve uçlarına fayda sağlar, sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur. Nemlendirici özelliği sayesinde saçları nemlendirir bu sayede saç tellerinin yumuşak olmasına yardımcı olur. Argan yağı kullanarak saçlarınızın çok doğal şekil almasına yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı
  • Argan yağını haftada 2-3 kez saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Argan yağını saçlarınıza sürdükten 35-40 dakika sonra saçlarınızdan arındırmanız gerekir. Eğer sadece saç uçlarına kullanmak isterseniz Argan yağını duş sonrasında saç uçlarına yedirerek sürebilirsiniz.

FINDIK YAĞI

 Fındık yağı iyi bir E vitamini ve manganez kaynağı olarak biliniyor. Fındık yağı zayıflayan saç köklerini güçlendiriyor. Saç dökülmesini durduruyor.

Fındık yağı kaybettiğiniz saç tellerinin yeniden çıkmasına yardımcı oluyor. Fındık yağı ayrıca doğal saç rengini korumanıza da yardımcı oluyor. Düzenli kullanımda saçların beyazlamasını geciktiriyor. Fındık yağı, saçlar için harika bir nem kaynağıdır. Saçların boy ve uçlarına sürdüğünüzde saç tellerini onarır ve güçlendirir. Saçları dış etkenlere karşı korur.

Fındık yağı saçların kırılmasını ve kopmasını da engeller. Fındık yağının saça faydalarından bir diğeri ise saçkıranı ortadan kaldırmasıdır. Diğer adı “alopesi” olan saçkıran, sık görülen saç problemlerinden biridir. İçerisindeki vitamin ve minerallerin yoğunluğu sayesinde fındık yağı ile saçlarınızın istediğiniz güzelliğe yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı
  • Fındık yağını tek başına saç diplerine uygulayabileceğiniz gibi Tatlı badem yağı ile birlikte de kullanabilirsiniz. Bu iki yağı karıştırarak haftada 1-2 kez saçlarınıza sürün. 30-35 dakika bekletin ve durulayın.

HİNT YAĞI

Hint yağının içerisinde vitamin E, protein, Omega 9 ve Omega 6 yağ asidi vardır. Hint yağı bu özelliği ile saç köklerini besler. Saç dökülmelerini durdurarak yeni saç çıkarmaya yardımcı olur. Hint yağı saçları adeta halat gibi güçlendirici bir özelliğe sahiptir.

Hint yağı sayesinde saçlarınız kırılmadan çok güçlü bir şekilde uzar. Hint yağı saça uygulandığında kan dolaşımını hızlandırdığı için saç telleri üzerinde olumlu bir etki yaratır. Bu olumlu etkinin gözlemlenebilmesi için düzenli kullanım gereklidir.

Saç dökülmesi fiziksel ya da psikolojik olmak üzere farklı sebeplere dayanabilir. Bu soruna doğal yollardan çözüm bulmak mümkündür. Hint yağı da saç dökülmesi sorununu kısa yoldan çözen doğal yöntemlerden biridir.

  • Hint yağını saç diplerine masaj yaparak sürün. Bu yağı saçlarınızda 30-35 dakika bekletin ve durulayın. Haftada 2-3 kez Hint yağını saçlarınıza sürerek saç dökülmesi sorunuyla baş edebilirsiniz.

MENEKŞE YAĞI

Menekşe, sadece hoş kokusu ile kendinde hayran bırakan bir bitki değildir. Aynı zamanda pek çok faydası da bulunur. Menekşe yağı, kurutulmuş menekşe yaprağı ile kurutulmuş menekşeden elde edilir. Menekşe yağı özellikle cansız ve kırılan saçlar üzerinde çok etkilidir.

Haberin Devamı

Menekşe yağı, saçları kökten uca besler. Saçların güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç derisindeki kuruluk sorununu giderir. Kepek ve pul pul dökülme sorunlarını engeller. Menekşe yağı dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasına da destek olur.

  • Orijinal olduğundan emin olduğunuz menekşe yağını, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Ortalama olarak menekşe yağını 25-30 dakika saçınızda bekletin. Daha sonra durulayın. Menekşe yağını saçlarınıza haftada 1-2 kez uygulayarak dökülmeleri durdurabilirsiniz.

Menekşe yağını bulmak diğer yağları bulmak kadar kolay değildir. Ancak saçlar için mucizeler yaratır. Menekşe yağı ile her zaman güçlü, parlak ve canlı saçlarınız olabilir.