Bakım Burun estetiğinde iyileşme süreleri kısaldı

Burun estetiğinde iyileşme süreleri kısaldı

Paylaş
Burun estetiğinde iyileşme süreleri kısaldı

Gelişen yeni teknikler sayesinde son derece kolay ve konforlu hale gelen burun estetiği, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biri. Estetik kaygıların yanı sıra solunum yolları problemleri gibi sağlık nedenleriyle de gerçekleştirilen rinoplastide birçok farklı teknik uygulanıyor. Estetik burun ameliyatlarında kullanılan teknikleri Posta.com.tr okurları için uzmanından öğrendik.

Posta.com.tr Günümüzde sosyal medyanın etkisiyle burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) olacak adayların kafası cerrahi teknikler açısından giderek daha çok karışıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Güven Güvenç rinoplastide kullanılan temel teknikler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatlarında teknik seçiminde burnun anatomik özellikleri, hastanın daha önce rinoplasti olup olmaması ve cerrahın deneyimin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Güvenç, her tekniğin kendine göre avantajları olduğunu söyledi

İyileşme süreleri kısaldı

Her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen burun estetiği operasyonlarında iyileşme süreleri de kısaldı. Hastalar artık operasyon sonrası süreçleri çok daha konforlu atlatıyor.

Prof. Dr. M. Güven Güvenç “Günümüzde genel olarak yıllar öncesinin rinoplastilerine göre morluk ve şişliğin daha az olduğu söylenebilir. Unutulmamalıdır ki morluk ve şişlikler kalıcı değildir ve büyük kısmı ilk 10 gün-iki hafta içinde ortadan kalkar.” dedi.

Haberin Devamı

“Bir burnun nihai sonuca erişmesi ise yaklaşık altı aydır.” diyen Prof. Dr. M. Güvenç, operasyon için kullanılan tekniklerle ilgili önemli bilgiler verdi.

“Bunların arasında en kapsayıcı yöntem, revizyon cerrahilerinde de tercih edilebilen ve burundaki ve özellikle burun ucundaki ağır deformitelerin giderilmesinde de kullanılabilecek yöntem açık tekniktir. Buna karşın birçok burunda kapalı teknik ve burun sırttı koruyucu cerrahi ile gayet iyi sonuçlar alınabilmektedir. Burunda ve göz etrafındaki ödemler açısından bakıldığında ise bu temel tekniklerin yanı sıra genel anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatta hastanın tansiyonun ne kadar düşürülebildiği, ameliyat süresi ve kullanılan aletler gibi birçok faktör vardır.”

BURUN ESTETİĞİNDE UYGULANAN TEKNİKLER 

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Güven Güvenç, “Rinoplastide kullanılacak en iyi teknik, hastanın anatomik özelliklerini dikkate alan cerrahın deneyimine göre ilgili burunda daha iyi sonuç alacağına inandığı tekniktir.” şeklinde konuştu ve burun estetiğinde uygulanan teknikler hakkında bazı önemli detaylardan bahsetti.

  • Açık Teknik: Burun delikleri arasından bir kesi yapılarak burun sırtındaki deri kaldırılıp gerçekleştirilen ameliyata ‘Açık Teknik Rinoplasti’ adı verilir. Söz konusu kesi estetik prensiplere göre yapılıp dikilirse büyük oranda belirgin bir iz kalmamakta, zaten bu bölgedeki olası bir iz karşıdan bakılınca görülmemektedir.
  • Kapalı Teknik: Rinoplasti burun delikleri arasından bir kesi yapılmaksızın burun içinden kesilerle gerçekleştirilirse ‘Kapalı Teknik’ adını alır. Bu teknikte de burun sırtı derisi kaldırılıp kemik çatı, kıkırdak çatı ve burun ucu müdahaleleri gerçekleştirilebilmektedir.
  • Burun Sırtı Koruyucu Cerrahi: Aslında eski bir teknik olan, ancak son yıllarda yeniden popülerleşmeye başlayıp geliştirilen bu teknikte ameliyat, klasik yöntemdeki gibi burun sırtı törpü veya benzeri aletlerle indirilerek değil, kemik çatının her iki yanından kemik kesileri ve gerekirse bir miktar kemik çıkarılıp burnun yukarıdan aşağı bastırılmasıyla gerçekleştirilir.