Bakım Kırışıklık karşıtı bakım için 15 ipucu

Kırışıklık karşıtı bakım için 15 ipucu

Paylaş
Kırışıklık karşıtı bakım için 15 ipucu

Yaşlanma karşıtı cilt bakımı söz konusu olduğunda anahtar kurallarımız güneşten korunma, iyi beslenme ve iyi bir cilt bakım rutinidir. Cildinizin çok daha sağlıklı, canlı ve parlak olması ayrıntılarda gizli… Posta.com.tr okurları için derlediğimiz "en iyi bakım ipuçları" erken yaşlanmayla savaşmanıza destek olacak ipuçlarını kaçırmayın.

Cilt bakımında bazı temel kuralları bilmek uyguladığınız işlemlerin işe yaramasını sağlayan en önemli konulardan biridir. İster düzenli bir cilt bakımı uygulayıcısı olun isterse cildinize yeni bakmaya yeni başlayın. Bu cilt bakımı ipuçları mutlaka işinize yarayacak. Cildinizi korumak ve özellikle erken yaşlanmasını engellemek için bazı önlemler almalısınız. Özellikle günümüzde yoğun kimyasallar, ekran ışınlarının yıpratıcı etkisi ve güneşin artan zararlı ışınları hatta sigara dumanı ve hava kirliliği bile cildinizi yıpratıyor ve yaşınızdan daha yaşlı görünmenize neden oluyor. 

Haberin Devamı

Cildinizi desteklemek ve yaşlanmanın yıkıcı etkilerinden korunmak için Posta.com.tr okurları için derlediğiniz yaşlanma karşıtı 15 cilt bakım ipucu ile cilt bakım rutininizde yaptığınız basit hataları düzelterek önemli bir fark yaratabilirsiniz. 

  • 1.En temel cilt bakım rutini, hem erkeklerin hem de kadınları uygulaması gereken 3 adımdan oluşur. Her gün sabah ve akşam temizleyin, nemlendirin ve her mevsim güneşten koruyun.  
  • 2.Cilt bakımında sıralama çok önemlidir. Temizleyiciler, misel su, tonik, serum, su bazlı nemlendirici, yağ bazlı bakımlar hafiften yoğuna doğru sıralanır. Su bazlı ürünler yağ bazlı ürünlerden önce sürülmelidir. 
  • 3.Makyaj yapmıyor olsanız da gün boyu cildinize yapışmış yağı ve kiri çıkarmanız ve cildinizi temizleyerek gözenekleri açmanız gerekir. 
  • 4.Büyümüş gözeneklerin en büyük suçlusu, iyice arındırılmamış cilt ve komedonjenik olan, gözenekleri tıkayan ürünlerdir. Gözenekleri küçültmek cildin pürüzsüz görünümüne destek olur. Bunun için günde 2 defa temizleme şarttır. 
  • 5.Genişlemiş gözenekleri küçültmenin etkili yollarından biri cildi ürün kalıntılarından arındıran tonik ve misel su kullanımıdır ancak gözeneklerin küçülmesi için cildinize zaman vermelisiniz. En az 4-6 hafta düzenli temizliği asla ihmal etmeyin. 
  • 6. Hyalüronik asit bilinen en güçlü nemlendiricilerden biridir. Onun kadar etkili bir nemlendirici de oldukça kolay bulunabilen ve cilde havadan nem toplayan gliserindir. 
  • 7. Sivilce problemi yaşıyorsanız beslenmenize çinko bakımından yüksek besinler eklemeyi ihmal etmeyin. Çinko eksikliği sivilceleri arttırır. 
  • 8.Haftada 1-2 defadan fazla peeling uygulamak cildinize zarar verebilir. Özellikle 50 yaşın altındaysanız daha fazla peeling uygulaması yapmamaya özen gösterin. Peeling için en etkili zaman duştan sonra kirlerin yumuşadığı cildin açıldığı zamandır. 
  • 9. Göz çevreniz için iyi bir şey yapmak istiyorsanız, en kolay yöntem hafif soğuk press uygulamaktır. Özellikle donducuya keserek koyduğunuz patates ve salatalık gibi sebzelerdeki enzimler cildi beslerken kan dolaşımını hızlandırarak daha canlı, kırışıklsız aydınlık bir göz çevresine destek olur. 
  • 10. Göz çevrenizin yaşlı yorgun ve koyu görünmemesi için her ürünü göz çevresine sürmeyin ve evde doğal göz çevresi bakımı hakkında daha fazla bilgi edinin. Bu bölgedeki deri oldukça hassastır ve gerekli hassasiyeti göstermemek göz çevresinde küçük kılcal çatlaklara, yağ bezleri ve göz altı torbalarına neden olabilir.
  • 11.Son dönemde popüler hale gelen ghua sha taşı, yeşim taşı ile yapılan yüz masajları, kan dolaşımını hızlandrarak cilt altındaki hücreleri uyarır ve cildin beslenmesine destek olur. Sarkmaların önüne geçmede de etkilidir. Cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirmeyi düşünebilirsiniz. 
  • 12.Cildinizdeki lekelenmelerin temel nedeni güneştir ve çoğu insanda çıplak gözle görünmese de cildin eşit tonunu bozan güneş hasarı lekelenmeler mevcuttur. Cildiniz gün ışığı gördüğü sürece mutlaka güneş koruyucu kullanın. 
  • 13.Daha sağlıklı ve parlak bir cilt tonu için beslenmenize havuç ekleyin. Bol bol tüketeceğiniz havuç cilde rengini veren pigmentleri güçlendirecektir. 
  • 14. Kırışıklık karşıtı bir serum arıyorsanız, uzmanlar bir A vitamini formu olan retinolün bu anlamda en etkili bileşenlerden biri olduğunu söylüyor. Retinol içerikli serumlar oldukça güçlüdür gece kullanmalı ve retinol miktarına dikkat etmelisiniz. Daha fazla bilgi ve en iyi sonuçlar için retinol serum nasıl kullanılır?
  • 15. Hücrelerinizin belirli bir yenilenme hızı vardır. Cilt bakımında anında mucize sonuçlar beklemek yerine düzenli bakımla cildinizi koruyarak uzun vadede çarpıcı bir fark yaratabilirsiniz.