Bakım Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

Paylaş
Yüz serumları ne işe yarar? Hangi serumu kullanmalı?

Son dönemde cilt bakım rutinlerinin en popüler parçalarından biri yüz serumları. Güçlü aktif bileşenlere sahip hafif dokusu nedeniyle tercih edilmeye başlanan serumlar cilt sorunlarıyla mücadele etmek ve bakım rutininizi ihtiyaçlarınıza göre güçlendirmek için birebir! Yüz serumları, temizlik sonrası kullanılan ve çoklu işleve sahip bileşenlerdir. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

osta.com.tr | Günümüzde güneşten gelen zararlı ışınlar, hava kirliliği, besinlerdeki kimyasallar ve işlenmiş gıdalarla birlikte gelen kötü beslenme alışkanlıkları cilt bakımını zorunlu hale getirdi. Erken yaşlanma sürecinin engellenmesi, yaşla uyumlu doğal ve sağlıklı bir görünüme sahip olmak için düzenli olarak cildin bu dış etkenlerden korunması, bu anlamda desteklenmesi gerekiyor. İşte yüz serumları tam bu noktada devreye giriyor. Peki, yüz serumu nedir? Neden bu kadar popüler hale geldi. Yüz serumlarına dair merak edilenleri Posta.com.tr okurları için bir araya getirdik. 

Haberin Devamı

YÜZ SERUMU NEDİR?  

Yüz serumu, yüksek konsantre miktarda aktif bileşen içeren hafif dokusu nedeniyle cilt temizlendikten sonra nemlendiriciden önce uygulanması gereken ince viskoziteli topikal cilt bakım ürünleridir. Çok farklı cilt sorunları için çeşitli formüllerde üretilebilirler. 

Serumlardaki temel işlev,  daha büyük miktarlarda aktif moleküllerin, optimum etkinlik için potansiyel olarak cildin yüzeyine nüfuz etmesini sağlamaktır. Böylece çok daha etkin sonuçlar sağlar. 

NEDEN YÜZ SERUMU KULLANILMALI?

  • Cilt sorunlarına özel bakım sağlar. Yoğun aktif bileşenlerle hazırlanan yüz serumları cilt sorunlarınıza özel seçilebilir böylece kırışıklıklara, cilt lekelerine, izlere ya da sivilcelere karşı çözüm olabilir. 
  • Daha görünür sonuçlar sağlama potansiyeline sahiptir. Aktif bileşenlerin daha yüksek konsantrasyonu, diğer cilt ürünlerine kıyasla daha görünür sonuçlar sağlayabilir.
  • Cildinizde hafiflik hisseder. Cildinize hızla emildikleri için yüz serumu ağır veya yağlı hissetmez.
  • Yoğun bakım sağlar. Konsantre içerikleri ve özel formülleri nedeniyle serumlar hafif olmasına rağmen çok etkilidir.
  • Cildiniz tarafından hızla emilir. Serumlar, nemlendiricilerden daha hafif cilt bakım formülasyonlarıdır. Daha ince viskozite, serumun cildinize daha kolay emilmesini sağlar. 

Serumlar , retinol, niasinamid, C vitamini , E vitamini , ferulik asit , yeşil çay , resveratrol ve astaksantin gibi etken maddelerle hazırlanan çok çeşitli türe sahiptir. 

YÜZ SERUMU BİLEŞEN TÜRLERİ

Haberin Devamı

Farklı formüllere sahip bir çok serum türü vardır. Bir cilt serumu seçerken, hedeflerinize göre aramanız gereken belirli bileşenler vardır. Her biri benzersiz bir amaca ve içeriğe sahip birçok farklı serum türü vardır. Bazı serumlar cildinizi aydınlatmaya veya lekeleri azaltmaya yardımcı olurken, diğerleri hidrasyonu artırmaya veya yaşlanma belirtileriyle savaşmaya odaklanır. 

İşte yüz serumu seçiminde işinize yarayacak bazı bilgiler... 

  • Yaşlanma karşıtı serumlar

Yaşlanma karşıtı serumlar, kırışıklıkları azaltarak hücre yenilenmesini tetikler ve kolajen üretimini teşvik eder. Yaşlanma karşıtı serumlar arasında en etkili maddeler retinol ve bakuchiol'dir.

  • Cildi aydınlatan serumlar

Cilt parlatıcı serumlar genellikle cilt tonunu iyileştirmek için antioksidanlar ve pigmentle savaşan bileşenlerle doludur. Daha aydınlık ve doğal olarak parlak bir cilt için C vitamini , glikolik asit, kojik asit , ferulik asit , mantar özü, meyan kökü veya laktik asit yüz serumları tercih edilebilir. 

  • Nemlendirici serumlar

Nemlendirici serumlar, cildin taze, dolgun ve daha genç görünmesini sağlamak için fiziksel olarak ciltteki suyu bağlayan bir molekül olan hyaluronik asit içerir. Hyaluronik asit içeren topikal serumlar, cildin yüzeysel katmanlarındaki suyu geçici olarak bağlar.

  • Serbest radikallerle savaşan serumlar

Antioksidanlar , sağlıklı cilde zarar verebilecek serbest radikallerle savaşır. Cildin serbest radikallerden zarar görmesini önlemeye yardımcı olmak için C, A ve E vitaminleri ve resveratrol gibi bileşenler içeren bir serum seçin .

Haberin Devamı
  • Akne eğilimli ve hassas cilt serumları

Akne önleyici serumlar genellikle salisilik asit veya benzer bitki bazlı türevler içerir. Tahrişi en aza indirmek ve hassas cildi yatıştırmak için diğer aktif bileşenlerle birleştirilen yatıştırıcı, nemlendirici ve iltihap önleyici bir bileşen olan niasinamidi (bir B3 vitamini formu) arayın.

  • Onarıcı/doku iyileştirme serumları

Sivilce izleri, yara izleri ve lekeler için onarıcı serumlar tercih edilebilir. Cildinizin dokusunu ve cildinizin genel görünümünü güçlendirmeye yardımcı olmak için glikolik asit içeren bir serum tercih edebilirsiniz. 

SERUM NASIL KULLANILIR?

Yüz serumu kullanmanın en iyi yolunun nemlendirici, güneş kremi ve makyaj gibi daha ağır ürünlerinizin altında bir temel katman olarak kullanmaktır. Serumların bazıları güneşe karşı koruyucu bazıları ise güneşe karşı hassaslaştırıcı etki yaratır. Bu nedenle kullandığınız serumun içeriğine göre gündüz ya da gece kullanımın tercih edilmesi büyük önem taşır. 

Haberin Devamı
  • Anti-pigmentasyon ve antioksidan serumlar sabah uygulandığında en iyi sonucu verir. Bu, cildinizi çevresel saldırılara ve UV ve yüksek enerjili görünür ışık dahil olmak üzere ışığın ürettiği serbest radikal üretimine karşı korumaya yardımcı olur.
  • Yaşlanma karşıtı serumlar genellikle gece uygulaması için en uygun olanıdır. Bu, bileşenlerin cilt onarımı ve ciro için vücudunuzun sirkadiyen ritmi ile çalışmasına izin verir.
  • Serum içeriğinizin güneşe karşı tepkisini bilmiyorsanız serumunuzu mutlaka akşam kullanmalısınız. 

Cildinizi temizledikten ve tonladıktan sonra günde 1-2 kez yüz serumu kullanabilirsiniz. Temizledikten sonraki ilk adım olarak düşünün. Daha kuru ciltler için nemlendirici serumlar, cildinizin nemli ve nemli kalmasına yardımcı olmak için günde iki kez uygulanabilir.  Çoğu serum, bir temizleyici kullandıktan sonra temiz cilt ile doğrudan temas halinde ilk kat olarak uygulandığında en iyi sonucu verir.