Egzersiz - Diyet Arka kol hareketleri nelerdir? En etkili arka kol egzersizleri...

Arka kol hareketleri nelerdir? En etkili arka kol egzersizleri...

Paylaş
Arka kol hareketleri nelerdir? En etkili arka kol egzersizleri...

En popüler kas grupları içerisinde arka kol kasları gelir. Güzel bir görünüm sağlamak ve güç kazanmak için ise özel arka kol kası hareketleri değerlendirilir. Bu sayede diğer hareketlerde çok daha kolay bir şekilde yapılabilir. Arka kol hareketi kol kaslarını etkili bir şekilde çalıştırır. Arka kol hareketleri nelerdir? En etkili arka kol egzersizleri hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Vücut geliştirme hareketlerini gerçekleştirirken tüm hareketleri kolay yapmak için güçlü olmak gerekir. Daha doğrusu belli bir güçte olması çok önemlidir. Bu noktada arka kol kasları, kol çalışmalarının daha kolay şekilde yapılmasına imkan verir. O yüzden arka kol kaslarını güçlendirmek için, özel egzersizler ele alınır ve uygulanır.

Haberin Devamı

 ARKA KOL HAREKETLERİ NELERDİR?

Hem güzel bir görünüm elde etmek hem de güçlenmek için arka kol hareketleri düzenli şekilde yapılması gerekir. Tabii aynı zamanda günlük yaşam içerisinde fiziksel aktivitelere sağlayabilmek adına yine arka kol kasları oldukça önemlidir. Bu konuda farklı uygulamalar, aletler ve hareketler üzerinden arka kol çalışması bulunur.

  •  En temel hareketler içerisinde şınav
  •  Tek elle kettlebell egzersizi
  •  Sırt üstü yatarak yerde dambıl çalışması
  •  Bench kullanarak inip kalkma hareketi
  •  Ayakta dambıl hareketi
  •  Aşağı doğru alet ile kablo çekme
  •  Elmas şınav yöntemi
  •  Klasik bench press

Bu hareketler hem aletli hem de aletsiz olarak arka kol kaslarının gelişmesine imkan tanır. Aynı zamanda bazıları alet masası kullanılarak sırtüstü ya da yüzüstü yatmak suretiyle değerlendirilir. Önemli olan hareketleri doğru şekilde ve tekrar yaparak, ilgili kasların Etkin biçimde çalışmasını sağlar.

EN ETKİLİ ARKA KOL EGZERSİZİ

Vücudun belli bölgeleri belirgin olarak ortaya çıkar. Bu durum güzel bir görüntü sağlaması ile birlikte, güçlenmeye olanak verir. O yüzden mutlaka en etkili arka kol egzersizlerini değerlendirmek büyük öneme sahiptir.

Haberin Devamı

Dambıl başta olmak üzere pek çok farklı alet kullanarak, özel arka kol egzersizlerini değerlendirmek mümkün. Özellikle başta şınav ve bench press olmak üzere, özel olarak kullanılan birçok farklı arka kol egzersizi bulunur. Bu egzersizler vücut kitle endeksi, boy ve kilo ile birlikte kadın ya da erkeğe göre değişkenlik gösterebilir. Önemli olan bu hareketleri doğru şekilde yaparak, bölgedeki kas kütlesini önemli oranda artırır.