Egzersiz - Diyet Diyetiniz için mükemmel olan 4 süper besin

Diyetiniz için mükemmel olan 4 süper besin

Paylaş
Diyetiniz için mükemmel olan 4 süper besin

Kilo vermek zorlu bir mücadele gibi görünse de imkansız değildir. Gerçekten fazla kilolarınızdan kurtulmaya karar verdiyseniz diyet listenizi kurallarına göre uygulamanız gerekir. Doğru yemek ve doğru oranlarda yemek sağlıklı kilo vermenin anahtarıdır. Kilo kaybı için genellikle elma veya greyfurt gibi meyveleri tüketmeniz gerektiğini duymuş olabilirsiniz. Ancak hızlı zayıflatan ve kilo verme sürecindeki faydaları az bilinen bazı yiyecekler de mevcut. Hızlı zayıflamanız için diyet listenize eklemeniz gereken 4 süper besini Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Kilo vermeye karar verdiyseniz diyet ve egzersiz programınızı mutlaka uygulamanız gerekir. Bunların dışında diyet listenize ekleyeceğiniz bazı besinler sayesinde de kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

1- ZERDEÇAL

Düzenli olarak zerdeçal çayı tüketimi midede bulunan safra üretimini artırmaya yardımcı olur. Zerdeçal, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Yağ yakımını destekleyen zerdeçal özellikle bölgesel yağların kısa sürede parçalanmasına yardımcı olur. Günlük diyetinize zerdeçal eklemek, hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

2- GUAVA MEYVESİ

Guava meyvesi bol miktarda C vitamini içerir. Egzersiz yaparken kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı olur. Vücudun C vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılar. C vitamini eksikliği olan kişilere direnç sağlar.

Guava meyvesini yemek gün boyu yaşanan açlık krizlerini de engeller. Tokluk hissi yaratarak fazla kalori alımının önüne geçer.

Haberin Devamı


3- TATLI PATATES

Tatlı patates çok lezzetli olduğu için genellikle severek tüketilen besinler arasında yer alır. Tatlı patates içerisinde bol miktarda antioksidan A, C, B gibi vitaminler ve manganez barındırır.

Tatlı patates lif bakımından da çok zengindir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Tatlı patates tokluk hissi sağlayarak açlık krizlerini engeller. Tatlı patatesi zevkinize göre garnitür veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

4- CEVİZ

Ceviz, kilo vermek için de harika olan süper besinlerden biridir. İnanılmaz bir iştah kontrol gücüne sahip olan antioksidanlar ve omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir.

Ceviz ayrıca kalbi sağlıklı tutarak kalp krizi riskini de azaltır. Yağ kaybını teşvik etmeye ve sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşmanıza yardımcı olur. Cevizi her gün ara öğünlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.