Egzersiz - Diyet Diyetisyenine kızıp 60 kilo verdi! Bununla yetinmedi, bir de meslek değiştirdi

Diyetisyenine kızıp 60 kilo verdi! Bununla yetinmedi, bir de meslek değiştirdi

Paylaş
Diyetisyenine kızıp 60 kilo verdi! Bununla yetinmedi, bir de meslek değiştirdi

Fazla kiloları nedeniyle diyetisyene giden Dilara Karaca, diyetisyenin ilgisiz tavırlarına daha fazla katlanamayarak çareyi kendi yöntemleriyle zayıflamakta buldu. Gayretleri sonrası 130 kilodan 70 kiloya düşen Dilara Karaca, bununla yetinmeyip bir de diyetisyen oldu.

Barış Sözal / Posta.com.tr - Henüz 20’li yaşlarında olmasına rağmen fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Dilara Karaca, araştırmaları sonucu kendisine uygun bir diyetisyen buldu ancak sonuç, beklediği gibi olmadı. Diyetisyenin kendisine yeterince yardımcı olmadığını söyleyen Karaca, kendi imkanlarıyla yaklaşık 60 kilo verdi. Genç kadın, kendisiyle benzer durumda olanlara ''Ben yaptım sıra sende. İnsanın başaramayacağı bir şey yoktur'' sözleriyle seslendi.

Haberin Devamı

KENDİ AZMİYLE 60 KİLO VERDİ

Yıllar içerisinde kilo kontrolünü sağlayamadığı için 130 kiloya kadar çıkan Dilara Karaca, son çare olarak diyetisyenin yolunu tuttu. Ancak zayıflamak için yardım talep ettiği diyetisyenin ilgisiz tavırları, Karaca'yı kızdırdı. Yaşadığı talihsizlik sonrası kendi azmiyle 70 kilo veren genç kadın, şimdilerde 34 yaşında ve 10 yıldır diyetisyenlik yapıyor.

Emek kokan hikayesine dair konuşan Dilara Karaca, ''Gelen danışmanlarıma 'Ben yaptım, sıra sende' diyorum. Onları en iyi ben anlarım çünkü 20'li yaşlarımda 130 kiloydum'' dedi.

''AĞZIMA ÇİKOLATA SÜRMEDİM''

Kilolu olduğu yıllarda hayatının oldukça zor olduğundan söz eden Karaca şunları söyledi:

''Arkadaşlarımla gezemiyor ve istediklerimi giyemiyordum. Bir gün diyetisyene gitmeye karar verdim ama aradan 1 ay geçti, baktım hiçbir değişiklik yok. Bana 'yemek yeme yemeğini kes' diyor ama 'ben zaten yemiyorum' deyip kızıp çıktım. O günden sonra kendi azmimle 60 kilo verdim ve sınavlara hazırlanarak diyetisyen olmaya karar verdim. 5 sene ağzıma çikolata sürmedim. Şimdi ise yaklaşık 10 senedir danışmanlık yapıyorum.''

Haberin Devamı