Egzersiz - Diyet Kışın formunuzu korumak için sağlıklı öneriler

Kışın formunuzu korumak için sağlıklı öneriler

Paylaş
Kışın formunuzu korumak için sağlıklı öneriler

Kış aylarında mevcut kilonuzu korumak ve fit kalabilmek için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Her gün uygulayacağınız basit bir kaç yöntem sayesinde kilo kontrolü sağlayabilmeniz mümkün. Uzun süreli diyetler yapmadan ve canınızın her istediği besini tüketerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Alışkanlık haline getirdiğinizde kilo verme garantili olan bu yöntemlere mutlaka bir göz atın.

Kış aylarında kilonuzu korumak istiyorsanız yediklerinize, içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Kış aylarında evde daha çok vakit geçirdiğiniz için daha hareketsiz bir yaşam sürersiniz. Bu sebeple gün içerisinde aldığınız kalorileri harcayamazsınız. Ancak bazı yöntemleri alışkanlık haline getirerek kış aylarında da fit kalabilirsiniz. Kışın formunuzu korumak için uygulamanız gereken sağlıklı önerileri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Haberin Devamı

HER GÜN 1 ADET YUMURTA YİYİN

Kilonuzu korumak için güne her sabah kahvaltı yaparak başlayın. Kahvaltıda mutlaka 1 adet haşlanmış yumurta yemeğe özen gösterin. Her sabah yiyeceğiniz 1 adet yumurta gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur ve açlık krizlerini engeller. İçerisinde bol miktarda protein barındıran yumurta sağlık içinde çok faydalıdır.

ŞEKER EN BÜYÜK DÜŞMAN

Kilo kontrolü sağlamak ve sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyorsanız şeker tüketimini minimum seviyeye indirmeniz gerekir. Aşırı şeker tüketimi vücudunuzda yağların depolanmasına sebep olur.

Vücut ve cilt sağlığını bozar. Şeker tüketiminin obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve diğer pek çok tehlikeyi tetiklediği kanıtlanmış durumda. Kilo kontrolü sağlamak ve sağlıklı bir yaşam için şeker tüketimini en aza indirin ya da tamamen bırakın.

Haberin Devamı

UZUN SÜRELİ DİYETLER YERİNE SAĞLIKLI BESLENİN

Kilo vermek için uygulamanız gereken birçok diyet çeşidi bulunur. Kısa sürede kilo verdirdiğini vaad eden bu diyetler genellikle sağlığı da olumsuz etkiliyor.

Uzun süreli diyetler ya da kısa süreli şok diyetleri uygulamak bir süre sonra zorlaşıyor. Bunun yerine dengeli ve düzenli beslenerek kilo verebilir ya da kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Her gün öğün atlamadan sağlıklı besinler tüketerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN

Kışın hareketsiz kalmak vücudunuzda yağların depolanmasına sebep olur. Uzun süreli egzersiz yapmaya üşeniyorsanız her gün yapacağınız düzenli yürüyüşler sayesinde kalori harcayabilirsiniz.

Her gün 30-45 dakika yürüyerek hem kaslarınızı çalıştırırsınız hem de kalorilerinizi yakarsınız. Yürüyüş yaparak sağlığınızı korursunuz ve kilo vermenizi destekleriniz.