Egzersiz - Diyet Leg Curl hareketi nedir, nasıl yapılır? Bacak kaslarını geliştirmek için en etkili Leg Curl egzersizleri

Leg Curl hareketi nedir, nasıl yapılır? Bacak kaslarını geliştirmek için en etkili Leg Curl egzersizleri

Paylaş
Leg Curl hareketi nedir, nasıl yapılır? Bacak kaslarını geliştirmek için en etkili Leg Curl egzersizleri

Sporda yapılan her hareket belirli kas gruplarını çalıştırıcı etkisi vardır. Leg curl hareketi de özellikle bacak grubu kaslarını çalıştıran bir harekettir. Üst bacak ve hamstring kaslarını çalıştırmak için Leg Curl hareketi egzersizleri en iyi egzersizlerden biridir. Leg Curl egzersizlerinn çalıştırdığı ikincil kas grubu ise kalf kaslarıdır. Squat egzersizleriyle bacak kasları çalıştırılabilse bile bu egzersizler arka bacaklar için Leg Curl kadar etkili değildir. Biz de Posta.com.tr okurları için Leg Curl egzersizine dair merak edilen her şeyi ve en etkili Leg Curl hareketi egzersizlerini anlattık.

Vücut geliştirme için ağırlık çalışmalarını daha güçlü şekilde yapabilmek için öncelikle bacak kaslarını kuvvetlendirmek gerekir. Pek çok kişi bacak bölgesindeki farklı kasları ihmal etmektedir. Ancak uzun vadede vücut geliştirme programı yapabilmek için özellikle üst bacak bölgesi çok önemlidir. Bu konuda iki farklı yöntem ile beraber leg curl hareketi egzersizleri yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Leg curl hareketinin yapılabilmesi için, Leg Curl makinesi kullanılır. Bunun için seated leg curl makinesinde yüz üstü yatılır. Arka bacaklar makinenin pedlerine yaslanarak kaldırılır. Leg Curl egzersizi etkili bir bacak egzersizidir.

LEG CURL HAREKETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Leg Curl hareketinin arka bacak kaslarını çalıştırmak için yapılır. Leg curl yapılabilmesi için bir leg curl makinesine ihtiyaç vardır. Hareketi yapmak için makinenin üzerine yüz üstü yatılır, arka bacaklar makinenin pedlerine yaslanarak kaldırılır. Leg curl, aynı zamanda yatarak arka bacak egzersizi şeklinde de bilinmektedir.

Arka bacak kaslarının izole bir şekilde geliştirilebilmesi için leg curl hareketi büyük bir öneme sahiptir. Squat egzersiziyle bacak kasları tamamen çalıştırılsa bile arka bacak kasları bazı durumlarda zayıf kalabilir. Bunun için ise leg curl hareketinin yapılması tavsiye edilir. Leg curl, doğru bir şekilde yapıldığında oldukça etkili bir arka bacak egzersizidir.

Haberin Devamı

LEG CURL HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Leg curl hareketi özellikle arka bacak kaslarını çalıştırır. Birincil olarak çalışmakta olan kaslar, hamstring olarak da bilinen arka bacak olarak ifade edilebilir. İkincil olarak çalıştırmakta olduğu kas grubunun ise calves ve kalflar olarak bilindiği söylenebilir. Hareketin etkisini görebilmek için egzersiz boyunca doğru formu yakalamanız gerekmektedir.

Egzersiz sırasında dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan birisi de egzersizin yapılma hızıdır. Bacakları bir anda değil, yavaş yavaş indirmek gerekir. Böylece hareketten daha yüksek verim alınır. Bacağı indirmek için 2'ye, kaldırmak için ise 3'e kadar saymak gerekir. Yani bacağınızı yavaş yavaş yavaş kaldırırken 3'e kadar saymalısınız.

LEG CURL HAREKETLERİ NELERDİR? EN ETKİLİ LEG CURL HAREKETİ EGZERSİZLERİ

Üst bacak bölgesini çalıştıran en önemli hareketlerden biri leg curl hareketidir. Bu hareket direkt olarak bacakları etkilemesinin yanı sıra, kas ve güç konusunda çok önemli katkı sağlar. Leg curl hareketi hareketleri nelerdir? En etkili Leg Curl hareketi egzersizleri hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Leg curl hareketinin düzenli yapılması üst bacak bölgesinin yüksek seviyede kas grubu oluşturulmasına imkan verir. Makine donanımını kullanmak suretiyle farklı yöntemler dahilinde bu uygulama ele alınır. Böylece bacak kaslarını güçlendirme sayesinde, diğer ağırlık çalışmaları da kolay biçimde yapılmaktadır.

LEG CURL HAREKETİ EGZERSİZLERİ NELERDİR?


Leg curl hareketi ki farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Ancak her ikisi de ortak şekilde özel makine donanımı dahilinde yapılır. Makineye oturulur veya yüz üstü yatılır, bacaklar makinenin pedlerine yerleştirilir ve aşağı ve yukarı hareketiyle üst bacak bölgesi etkin biçimde çalıştırılır. Hareketlerden biri makineye oturularak yapılır, diğeri ise makineye yüz üstü yatılarak gerçekleştirilir.

  • Seated leg curl (Makineye oturularak yapılır)
  • Hamstring leg curl (Makineye yüz üstü yatılarak yapılır)

SEATED LEG CURL HAREKETİ

Seated leg curl hareketidaha çok makineye oturarak yapılan bir egzersizdir. Makine donanımına oturduktan sonra ayaklar ilgili bar bölgesine yerleştirilir. Daha sonra hareket ettirmek suretiyle üst bacak bölgesi etkin biçimde çalıştırılır.

Haberin Devamı

HAMSTRİNG LEG CURL HAREKETİ

Hamstring leg curl hareketi daha çok yüzüstü makine donanımına yatmak suretiyle yapılır. Bu hareket doğrultusunda yine bacaklar makinenin pedlerine yerleştirilir ve yukarı aşağı hareket ettirilir. Sonuç olarak bacak bölgesindeki kas hareketi ve olgunlaşması, istenilen seviyede ve maksimum hale gelebilir.

EN ETKİLİ LEG CURL HAREKETİ EGZERSİZLERİ

Leg Curl, Standing Leg Curl ve Seated Leg Curl en etkili bacak egzersizleridir. Sırasıyla side leg curl hareketi ile birlikte hamstring curl hareketi ve ön plana çıkar. Her iki harekette makineye oturmak ya da yüzüstü yatmak suretiyle, bacaklar üzerinden hareket değiştirilerek gerçekleştirilir. Bu hareketler özellikle üst bacak bölgesini kuvvetlendirmek için en önemli ve etkili egzersizlerdir.