Egzersiz - Diyet Lunge hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Lunge hareketi egzersizleri

Lunge hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Lunge hareketi egzersizleri

Paylaş
Lunge hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Lunge hareketi egzersizleri

Lunge hareketi popüler kuvvet antrenman ve egzersizleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Hareket kabiliyeti ile vücut dengesini istenen düzeye getirmek için düzenli olarak yapılmalıdır. Hem dambıl kullanarak hem de kullanmadan yapılabilecek kolay hareketler içerisinde yer alır. Kasları güçlendirmek, şekillendirme ve toplamak için oldukça etkilidir. Kalça ve bacak bölgesinde yer alan büyük kas gruplarını geliştirmek için Lunge hareketi yapılır. Özellikle vücudun alt bölgesini şekillendirmek sıklaştırmak ve toparlamak için önemli egzersizlerden biridir. Lunge hareketi nedir, ne işe yarar ve en etkili Lunge hareketi egzersizleri nelerdir, Posta.com.tr okurları için hareketin adım adım yapılışıyla birlikte derledik.

Hem dambıl kullanarak hem de dambıl kullanmadan, isteğe bağlı olarak uzun bir Lunge hareketi yapılabilir. Basit ve eğlenceli bir hareket olan Lunge egzersizi bacak ile kalça bölgesindeki büyük kas gruplarını hedef alır. Böylece daha güçlü ve daha fit bir görüntü elde etme şansı tanır.

Haberin Devamı

LUNGE HAREKETİ NEDİR?

Bacak ile kalça bölgesindeki büyük kas grupları geliştirmek için yapılan hareket longhi hareketi olarak bilinir. Ayakta yapılan bu hareket dambıl kullanılarak ya da dambılsız şekilde yapılabilir. Bu durum kalça ve bacak bölgesini ne kadar çalıştırmak istendiğine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

LUNGE HAREKETİ NASIL YAPILIR?


Yapılabilecek en kolay hareketler içerisinde lunge hareketi gelmektedir. Özellikle bacak ile kalça bölgesinde yer alan büyük kas grupları geliştirmek için en önemli hareketlerden biridir.

  • Öncelikle dik bir pozisyonda durulur.
  • İsteğe bağlı olarak iki ele dambıl alınabilir ya da dambıl olmadan yapılabilir.
  • Öncelikle bacak öne doğru atılır ve diz kapağından 90 derece bükme yapılır.
  • Hiç bozmadan yeniden ilk pozisyona gelinir.
  • Aynı hareketi daha sonra diğer ayak için yapılır.

Bu şekilde farklı set ile beraber tekrarlar üzerinden bu hareketi gerçekleştirmek mümkün. Özellikle kalça ve bacak bölgesinde güzel, fit bir görüntü elde edebilmek için oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

LUNGE HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Lunge hareketi bacak ve kalça bölgesindeki kasları geliştirmek için en önemli hareketler içerisinde yer alır. Bu hareket özellikle ilgili bölgedeki büyük kas gruplarını Hedef almaktadır. Kalça bölgesini toplamak, sertleştirmek ve güzel bir görüntü elde edebilmek için oldukça etkilidir. Aynı zamanda bacaktaki büyük kas grupları geliştirerek, kişinin daha güçlü ve estetik hale gelmesine olanak verir. Basit bir hareket olmasının yanı sıra, aynı zamanda oldukça etkili bir fırsat sunduğunu söylemek mümkündür.

LUNGE HAREKETLERİ NELERDİR? EN ETKİLİ LUNGE HAREKETİ EGZERSİZLERİ...

Popüler kuvvet antrenman ve egzersizleri içerisinde lunge hareketi önemli bir yere sahiptir. Hem dambıl kullanarak hem de kullanmadan yapılabilecek kolay hareketler içerisinde yer alır. Kasları güçlendirmek, şekillendirme ve toplamak için oldukça etkilidir. 

Bacaklar kullanılarak yapılan Lunge hareketi, vücudun pek çok farklı bölgesini çalıştırma yeteneğine sahiptir. Özellikle bacak kasları ile beraber karın ve sırt kaslarını etkin biçimde çalıştırır. Aynı zamanda bireysel kuvvet antrenmanı olarak da bilinir. Hareket kabiliyeti ile vücut dengesini istenen düzeye getirmek için düzenli olarak yapılmalıdır. Böylece kalça, sırt ve bacak kasları da fit ve güçlü hale getirmek mümkün olur.

Haberin Devamı

LUNGE EGZERSİZLERİ NELERDİR?

Bacak bölgesinin farklı kaslarını çalıştırmak için lunge hareketi yapılır. Aynı zamanda sırt ve kalça bölgesini de toplayarak güzel bir görüntü haline getirir. Bunu gerçekleştirirken bu bölgelerin güçlü ve sıkı hale gelmesine imkan tanır. Koşu ve bisiklet ile ilgilenenler için, akciğer kapasitesini arttırmak için de oldukça önemlidir.

Dik pozisyonda durmak suretiyle, bacakları sırasıyla ön tarafa attıktan sonra, tekrar geri çekerek bu hareket yapılır. Ön tarafa atılan bacak, mutlaka 90 derecelik bir açıya kadar inmelidir. Daha sonra geri çekilerek yeniden ayakta pozisyonuna gelinir. Aynen çalışma diğer ayak için yapılır ve bu şekilde devam eder.

EN ETKİLİ LUNGE HAREKETİ EGZERSİZLERİ

Lunge hareketi standart olarak belli bir çalışma doğrultusunda yapılır. Hem koşu yapanlar ve bisiklet sürenler hem de ağırlık çalışanlar için önemli hareketler içerisinde gelir. Vücudun alt kısmında yer alan kalça, bacak kasları ile beraber sırt bölgesini senkronize biçimde geliştirir. Bu hareketi ve egzersizi uygulama için aşamalı olarak işlemleri gerçekleştirmek gerekir.

Haberin Devamı
  • Sırt dik konumda olacak suretiyle bir bacak ön tarafa doğru atılır.
  • Daha sonra dikilmek suretiyle 90 derecelik bir açı yakalanır.
  • Diğer ayak hafif biçimde bükülür ve parmak ucunda kalınır.
  • Daha sonra ön taraftaki bacak yavaş bir şekilde tekrar geriye doğru alınır ve dik pozisyona gelir.
  • Aynı hareket diğer bacak için de gerçekleştirilir.
  • Bu konuda mutlaka iki bacağa da aynı ağırlık ve dengenin verilmesine özen gösterilmelidir.