Egzersiz - Diyet Russian twist hareketleri nelerdir? En etkili russian twist hareketi egzersizleri...

Russian twist hareketleri nelerdir? En etkili russian twist hareketi egzersizleri...

Paylaş
Russian twist hareketleri nelerdir? En etkili russian twist hareketi egzersizleri...

Russian twist hareketlerini yaparken fitness veya yoga matına oturulmaktadır. Dizler bükülmekte olup bacaklar düz bir şekilde uzatılmaktadır. Bacaklar ve gövdenin V benzeri bir görünüme sahip olmasına dikkat edilmektedir. Russian twist hareketleri nelerdir? En etkili russian twist egzersizleri, sizler için merak edilen detayları derledik.

Russian twist hareketleri, karın kasları için en etkili egzersizler arasında yer almaktadır. Adonisler başta olmak üzere alt karın kasları ve abdominalleri çalıştırmaktadır. Russian twist hareketleri, karın parçalayıcı hareket olarak bilinmektedir. Karın kası antremanlarında mutlaka russian twist hareketlerine yer verilmektedir.

Haberin Devamı

Russian twist hareketleri nelerdir?

Russian twist hareketleri kolay gibi gözükse de doğru formu yakalayana kadar vücudu zorlamaktadır. Russian twist hareketlerini yaparken ayakların yerden kesilmemesi ve belin bükülmemesi gerekmektedir. Doğru vücut formunda çalışana kadar russian twist hareketleri yaparken kişinin canı acımaktadır. Bununla birlikte kişinin formunu yakalaması zor olmamaktadır. Ayaklarını havada tutmakta zorlananlar, ayaklarının altına bir ağırlık alarak hareketi deneyebilmektedir. Düzenli bir şekilde yapılan russian twist hareketleri, şaşkınlığa uğratan sonuçlar vermektedir.

Bel bölgesindeki yağlanmayı önleyen russian twist hareketleri yapılırken yere oturulmaktadır. Dizin kendine doğru çekilmesi gerekmektedir. Hareketin devamında kollar göğüs hizasında olacak şekilde ileriye doğru uzatılmaktadır. Bu şekildeyken sol bacak kaldırılmakta olup karın kasları sıkılarak sol tarafa doğru dönülmektedir. Dönüş hareketi sırasında kalçanın hareket etmemesine dikkat edilmektedir.

Haberin Devamı

En etkili russian twist egzersizleri

Omurga sağlığı açısından çok faydalı olan russian twist egzersizleri, bel bölgesinin incelmesinde yardımcı olmaktadır. Pratik bir spor egzersizi olan russian twist, düzenli olarak uygulanmaktadır. Neredeyse bütün karın kaslarını çalıştıran russian twist egzersizleri, vücudu stabilize etmektedir. Sırtta ve belde yaralanmalar olması durumunda, russian twist egzersizlerini yapmak için ara verilmesi gerekmektedir.

Russian twist egzersizlerini yaparken orta hızda olunmaktadır. Bu durumda, kasların gerginlik altında bulunduğu süreyi artırarak yaralanmaların önüne geçmektedir. Karın kaslarında daha güçlü bir kasılma yapmak için güçlü ve yüksek sesle nefes verilmektedir. 10-15 tekrar russian twist egzersizleri için yeterli olmaktadır. Russian twist egzersizlerini yaparken, vücudun fazla zorlanmamasına dikkat edilmektedir. Karın bölgesindeki üst ve alt kaslar dengeyi sağlarken, yan kaslar dönme hareketini gerçekleştirmektedir.