Egzersiz - Diyet Sağlıklı Yaşam İçin Evde Yapılabilecek 10 Egzersiz Hareketi

Sağlıklı Yaşam İçin Evde Yapılabilecek 10 Egzersiz Hareketi

Paylaş
Sağlıklı Yaşam İçin Evde Yapılabilecek 10 Egzersiz Hareketi

Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için her gün düzenli olarak egzersiz yapmak oldukça önemlidir. Evinizin konforunda, spor salonuna gitmeden de vücudunuzu hareket ettirebilirsiniz. İşte evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz 10 etkili egzersiz hareket…

Burcu Çetin/Posta.com.tr Günümüzde sağlıklı yaşamak, fiziksel aktiviteye düzenli olarak zaman ayırmakla yakından ilişkilidir. Ancak herkes spor salonuna gitmek için yeterli zamanı bulamayabilir veya uygun koşullara sahip olmayabilir. Neyse ki, evde yapabileceğiniz basit egzersiz hareketleriyle de sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyebilirsiniz. İşte evinizin konforunda yapabileceğiniz 10 etkili egzersiz hareketi:

Haberin Devamı

Şınav (Push-up)

Şınav yapmak, göğüs, kol ve omuz kaslarınızı çalıştırmanın harika bir yoludur. Ellerinizi omuz genişliğinde açarak, vücudunuzu yere paralel bir şekilde indirip kaldırarak bu hareketi yapabilirsiniz.

Mekik (Crunches)

Karın kaslarınızı güçlendirmek için mekik çekmek etkili bir egzersizdir. Sırtınızı yere yatırın, ellerinizi başınızın arkasında birleştirin ve üst vücudunuzu yukarı kaldırarak karın kaslarınızı sıkın.

Squat

Bacak kaslarınızı çalıştırmak için squat yapabilirsiniz. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın, kalçanızı geriye doğru itmeye başlayın ve dizlerinizi bükerek çömelme pozisyonuna geçin. Ardından yavaşça doğrulun.

Plank

Denge ve karın kaslarını güçlendirmek için plank yapabilirsiniz. Düz bir pozisyonda dirseklerinizin üzerinde durun, vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde tutun ve bu pozisyonda kalın.

Haberin Devamı

Dips

Evde yapabileceğiniz dips hareketi, kol kaslarınızı çalıştırmanıza yardımcı olur. Bir sandalyenin kenarına oturun, ellerinizi sandalyeye koyun, kalçanızı indirin ve ardından tekrar yukarı kaldırın.

Lunges

Bacak kaslarını dengelemek için lunges yapabilirsiniz. Adım atarak bir bacağınızı öne doğru bükün, dizinizin yere hafifçe değmesine izin verin ve sonra tekrar kalkın.

Köprü (Bridge)

Arka bacak kaslarınızı ve kalçalarınızı çalıştırmak için köprü egzersizi yapabilirsiniz. Sırt üstü yatın, dizleriniz bükülü ve ayaklarınız yere düz basılı olsun. Kalçanızı yukarı kaldırarak vücudunuzun düz bir çizgi oluşturmasını sağlayın.

Kol Döndürme (Arm Circles)

Omuz kaslarınızı ısıtmak ve güçlendirmek için kol döndürme egzersizi yapabilirsiniz. Kollarınızı yana açın ve yavaşça küçük daireler çizerek ileri geri hareket ettirin.

Bacak Kaldırma (Leg Raises)

Karın kaslarınızı çalıştırmak için bacak kaldırma egzersizi yapabilirsiniz. Sırt üstü yatın, ellerinizi yanınıza koyun. Dizlerinizi hafifçe bükerek bacaklarınızı yukarı kaldırın ve sonra yavaşça indirin.

İp Atlama (Jump Rope)

Eğer evinizde yeterince alanınız varsa, ip atlamak harika bir kardiyovasküler egzersizdir. İpi geçişler yaparak kalp ritminizi artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evde yapabileceğiniz bu egzersiz hareketleri, sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmenize yardımcı olabilir. Ancak herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir, özellikle sağlık sorunlarınız varsa.