Egzersiz - Diyet Bin derde deva Salep! Doğalını bulan yaşadı...

Bin derde deva Salep! Doğalını bulan yaşadı...

Paylaş
Bin derde deva Salep! Doğalını bulan yaşadı...

Havaların soğumasıyla birlikte içimizi ısıtacak sıcak içecekler de gözde haline geldi. Muhteşem bir koku, nefis bir tada sahip olan sahlep faydalarıyla kış mevsiminin en değerli içeceklerinden biri. Oldukça değerli bir bitki olan sahlebin özleri, bağışıklığı güçlendiriyor, bağırsak sistemine iyi geliyor hatta ağrıları bile azaltabiliyor. Salebin faydaları bu kadar da değil.. Posta.com.tr okurları için sahlebin faydalarını ve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları araştırdık.

Posta.com.tr | Kış aylarının tadıyla vazgeçilmez içeceği olan salep faydalarıyla da göz dolduruyor. Vücut ısısını artırarak soğuktan korunmamızı sağlayan salep, içeriğindeki bitki özleriyle vücudumuza birçok fayda sağlıyor. Salebin kullanımı asırlar öncesine kadar gidiyor, cinsel sağlıktan ruh sağlığına kadar birçok etkisi var. 

Haberin Devamı

Salep bitkisi, kökleriyle, yapraklarıyla birçok alanda kullanılıyor. Salep içeceği, salep bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Salep çiçekleri son derece değerlidir ve günümüzde koruma altına alınmıştır.

Bu noktaya dikkat! Günümüzde yok olma tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan salep bitkisi son derece değerli. Bu nedenle doğal salep bulmak her zaman kolay olmayabilir. Faydalarını görmek için alacağınız salep tozlarının salep miktarını, içeriklerini, doğallıklarını kontrol etmeniz son derece önemli. Sıvı ve toz halde satılan hazır salepler ayrıca yüksek oranda şeker, nişasta ve koruyucu içerebiliyor. 

SALEP TÜKETMENİN FAYDALARI 


  • Hem kadın hem de erkek üreme sağlığını iyileştiriyor.

Salep ayrıca afrodizyak niteliklere de atfedilir, bu nedenle eski zamanlarda “Satyrion” (eski Yunanca Satyros kelimesinden) olarak adlandırılıyordu.

Haberin Devamı

Kadınlarda adet döngülerini düzenleyen salep, kadınların üreme sağlığını iyileştiriyor. Ayrıca adet ağrılarına karşı en güçlü doğal çözümlerden biri.
Erkeklerde iktidarsızlık problemine faydalı olduğu bilenen sahlep özleri, erektil disfonksiyonu başarılı bir şekilde tedavi ettiği ve dolayısıyla erkeklerin cinsel yaşamını arttırmak için kullanılabileceği bilinmektedir.

  • Zihinsel fonksiyonları iyileştiriyor 

Fosfor ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin olan salep unutkanlık sorunu için bire bir! Sık sık sahlep tüketerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Sahlep zihni açar. Odaklı çalışmayı kolaylaştırır. Beyinsel fonksiyonlar üzerinde oldukça etkilidir. Unutkanlığa iyi gelir, hafızayı kısa sürede güçlendirir.

  • Mide ve hazımsızlık sorunlarını azaltır. 

Mide ekşimesi, gaz, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunları için salep oldukça etkilidir. Salep , sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olabilecek mukus benzeri bir madde içerir. Salep özlerinin sindirim sistemini düzenlediği ve kabızlığa ve özellikle ishale iyi geldiği biliniyor. 

  • Kilo kontrolünü destekler

Salep bitkisi bol miktarda Glucomannan içerir. Suda çözünebilen ve stres oksidasyonunu engelleyebilen bir tür diyet lifi olan  Glucomannan, kilo kontrolü için harika etkiler yaratabiliyor. 

Salep, midede uzun süre kalarak tokluk hissini de artıyor. Kalsiyum ve protein ile vücudun daha fazla yağ yakmasını sağlıyor. Doğal salebin kalorisi oldukça düşüktür. Bir bardak sütle pişirilen salep çiçeği sadece 100 kaloridir. 

Haberin Devamı

SALEBİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

  • Balgam söktürücü özelliklere sahiptir.
  • Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Ağrıları hızla azaltır. Baş ağrısı üzerinde bile etkilidir
  • Bağırsak kurtlarının atılmasını sağlar
  • Cilt için sıkılaştırıcı ve iyileştirici etkilere sahiptir. 

SALEP NASIL TÜKETİLMELİ?

Öncelikle salebin faydalarını alabilmek için karışık salep içeceği almak yerine doğrudan bitkinin çiçeğinden öğütülmüş saf toz salep bulmaya özen gösterin. 

Şeker eklemek hem sağlıksızdır hem de kilo kontrolünü zorlaştıracaktır. Bunun yerine sadece tarçın ya da vanilya çubuğu kullanmayı deneyin.