Egzersiz - Diyet Su içmek vücudumuza nasıl etki eder?

Su içmek vücudumuza nasıl etki eder?

Paylaş
Su içmek vücudumuza nasıl etki eder?

"Sıcak yaz günlerinde su tüketimine dikkat!" başlıklı pek çok haber görüyoruz. Vücudun kaybettiği mineralleri yerine koymak, cilt güzelliğini korumak gibi pek çok sebeple su içmenin önemi büyük. Peki suyun vücudumuzun hangi sistemlerinin çalışmasını iyileştirdiğini biliyor musunuz?

Yeterli miktarda su tüketimi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli doğal kaynaklardan biri. Yaz sıcaklarının başlamasıyla özellikle fiziksel aktivitesi yüksek işlerde çalışanlar, sporcular, hamileler, bebekler, çocuklar ve yaşlılar için gün boyu sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketimi büyük önem taşıyor. Bağışıklığı güçlendirmek için ‘güvenli ve kaliteli’ su içilmesi gerekiyor. 

Haberin Devamı

Günlük su tüketimi, yaşamın her döneminde ve her mevsimde sağlıklı bir yaşam sürmek için büyük önem taşıyor. Gün boyunca vücudun sıvı ihtiyacının yeterli miktarda karşılanması hem bağışıklık sistemini koruyor hem de terleme yoluyla kaybedilen sıvının yerine konmasını sağlıyor. Sıcak yaz günlerinde ise güvenli ve kaliteli su ihtiyacı daha da öne çıkıyor.

“GÜNDE EN AZ 2,5 LİTRE SU TÜKETİLMELİ”

Su ihtiyacının karşılanması için güvenilir, hijyenik, kaliteli ve dengeli içeriğe sahip suların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, “Vücudumuzun yüzde 60-70 ‘i sudan oluşuyor ve suyun günlük olarak 2-2,5 litre tüketilmesi gerekiyor" dedikten sonra suyun tüketim miktarı ve aralığı hakkında şu bilgileri veriyor:

Haberin Devamı

"Alınması gereken su miktarı tek seferde değil, güne bölünerek yavaş yavaş alınmalıdır. Bazı durumlarda ise su miktarını artırmak gerekebilir. Enfeksiyon varlığı, sıcak iklim, gebelik, fazla yapılan fiziksel egzersiz, tuzlu ve tatlı tüketimi, alkol alımı, kusma-ishal durumu ve protein ağırlıklı beslenmelerde daha çok su tüketilmelidir. Özellikle çocuklar, hamileler, yaşlılar ve sporcular, aşırı su kaybettiklerinde ciddi sağlık sorunları yaşayabilecekleri için günlük su tüketimine çok dikkat etmelidir.”

SU, VÜCUDA NASIL ETKİ EDER?

Tüketicilerin özellikle yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan enfeksiyon hastalıklarından korunmak için de kesinlikle sağlıklı, kaliteli, güvenilir ve gerekli tüm denetimlerden geçen ambalajlı suları tercih etmesi gerekiyor.

Vücudun birçok işlevi su ile sağlanıyor. Su içmemiz terleme ile kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymak dışında, cilt güzelliğini, kabızlığın önlenmesini, metabolizmanın hızlanmasını, ödem atılmasını, yağların parçalanıp idrarla atılmasını sağlıyor. Bu da fit görünmemize yardımcı oluyor.

  • Su içmek ayrıca vücut sıcaklığını ayarlar, vücutta elektrolit dengesini sağlar.
  • Toksik maddelerin atımını hızlandırır.
  • Eklem sağlığını korumada yardımcı olan su, solunum sistemi için gerekli şifa kaynaklarından biri..
  • Kaliteli ve güvenli su tüketimi böbrek temizliği ve taş oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  • Yeterli su alımı; zihinsel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devamlılığını destekler.