Egzersiz - Diyet Süper set nedir, nasıl yapılır? Süper setin faydaları nelerdir?

Süper set nedir, nasıl yapılır? Süper setin faydaları nelerdir?

Paylaş
Süper set nedir, nasıl yapılır? Süper setin faydaları nelerdir?

Ağırlık çalışmasında iki hareketin arasında dinlenmeden yapılan çalışma süper set olarak bilinmektedir. Özellikle adından da anlaşılacağı üzere üst düzey bir çalışma olarak vücut kaslarını etkin biçimde harekete geçirir. Süper set nedir, nasıl yapılır? Süper setin faydaları nelerdir? Süper set hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Hangi hareket olursa olsun ağırlık çalışma esnasında, ara vermeden düzenli şekilde yapılan tekrarlar süper set olarak ifade edilmektedir. Yani diğer bir ifadeyle art arda yapılan hareketler olarak da anlatmak mümkün. Böylece kasların gevşemesine izin verilmeden, kasların daha sıkı hale gelmesine imkan tanınır.

Haberin Devamı

 

Süper set nedir?

Ağırlık çalışması da art arda hareketlerin yapılması süper set olarak bilinmektedir. Vücut kaslarının ısınmasına ve gevşemesine izin vermeden çalışmalar gerçekleştirilir. Genelde aynı bölgede yer alan zıt kaslara yapılan bir uygulamadır. Bu sayede bölgenin çok daha kısa süre içerisinde ve hızlı biçimde gelişmesine imkan verilir.

Süper set nasıl yapılır?

Süper set hangi ağırlık çalışması olursa olsun arka arkaya gerçekleştirilir. Genelde tekrar yapılırken ağırlık çalışmasında, 30 saniye ya da 1 dakika gibi süreler verilir. Ancak kasların soğumasını imkan vermeden daha etkin biçimde gelişmesi için, aralıksız olarak süper set yapılır. Örneğin 10 tekrar ile bir hareket yapıldıktan sonra, beklemeden aynı şekilde yine 10 tekrar hemen gerçekleştirilir. Bu durum farklı ağırlık aletleri ile birlikte çalışmaya bağlı olarak uygulanır.

Haberin Devamı

Süper setin faydaları nelerdir?

Vücudun gelişmesi noktasında oldukça önemli bir yere sahip olan süper set, özellikle uzmanların ve deneyimli kişilerin ele aldığı bir çalışmadır. Bu bağlamda çok önemli faydalar sağladığını ifade etmek mümkün.

 - Yoğunluğu arttırma

- Kas bölgesine kuvvet kazandırmak

- Zamandan tasarruf sağlamak

Bu gibi sebeplerden dolayı özellikle tecrübeli kişiler, farklı ağırlık çalışmasını süper set dahilinde ele alır.