Egzersiz - Diyet Trapez hareketleri nelerdir? En etkili trapez egzersizleri...

Trapez hareketleri nelerdir? En etkili trapez egzersizleri...

Paylaş
Trapez hareketleri nelerdir? En etkili trapez egzersizleri...

Trapez, boyun yanında ve omzun üst bölümünde bulunan kaslardır. Görüntüsünden daha büyük kas grubu olan trapez boyun ve sırt bölgesi ile bağlantılıdır. Enseden başlar ve omuz kaslarıyla beraber omurganın bitimine kadar uzanır. Trapez hareketleri nelerdir ve en etkili egzersiz hareketleri hangileridir ayrıntıları ile derledik.

Trapez hareketleri sırt ve omuz hareketleri ile beraber yapılabilir. En etkili egzersizler arasında omuz silkme, dikey geçiş ve yüze çekiş hareketleri vardır.

Haberin Devamı

 Trapez hareketleri nelerdir?

Trapez kasları, omzun üst kısmında ve boynun yanında bulunan kasların ismidir. Trapez kasları görüntüsünden daha büyük bir kas grubu olarak karşımıza çıkar. Ense bölgesinden başlar ve omuz kasları ile omurga bitişine kadar devam eder. Dikkat edilmesi gereken önemli kas gruplarından biridir. Fitness esnasında ya da egzersiz yaparken de çalışılması gereken kas grupları arasındadır. Trapez kaslarının gelişmesi ve hacim kazanması için ağır kaldırışlar yapılmaması gerekir.

Deadlift bunun için en iyi seçenek olarak bilinir. Trapez kaslarının haftada en az 2 ile 6 arasında çalıştırılması gerekir. Trapez kasları bacak hareketlerinden ya da sırt ve omuz hareketlerinden çalışabilir. Bazı kol ile göğüs hareketleri de trapez kaslarını çalıştıran hareketlerdir. Trapezlerin direkt olarak çalıştırılması için yapılan hareketlerin omuz ve sırt ile aynı gün çalıştırılması uygun olur. Trapez hareketleri omuz silkme hareketi, dikey geçiş hareketi ve yüze çekiş hareketidir.

Haberin Devamı

En etkili trapez egzersizleri

Omuz Silkme hareketi: Bu hareket bar ya da dumbell ile yapılabilir. Omuz silkme hareketi en etkili trapez hareketlerinden biridir. Elinize uygun dambıl ya da bar alırsınız ve ayakta durursunuz. Bileklerin en az derece hareket etmesi gerekir ve bu esnada elinizdekilerle omzunuzu oynatarak silkmeye çalışırsınız. Bileklerin hareketini kısıtlayarak hareketin daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Dikey geçiş hareketi: Trapez için baş hareketler arasındadır. Hareketi yaparken ayakta durmanız ve barı göğüs hizasına kadar çekmeye çalışmanız gerekir. Hareketin daha etkili olması için bileklerin mümkün olduğunca az hareket etmesi gerekir. Trapezlerin aktif olması için alınan gücün bileklerden en az derece alınması gerekir. Eğer hareketi yaparken omuzlarınızda acı hissedersiniz hareketi bırakmalısınız.

Yüze çekiş hareketi: Bu hareket orta trapezleri çalıştırır. Dik biz pozisyonla halatı elinizde tutarsınız sonrasında da ağırlıklar ile beraber yüzünüze doğru çekmelisiniz. Hareketi yaparken vücudun dik olması gerekir.

Haberin Devamı