Pratik Bilgiler 232 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İzmir alan kodu nedir?

232 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İzmir alan kodu nedir?

Paylaş
232 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İzmir alan kodu nedir?

Farklı şehirleri aramak için telefon numaraların başına alan kodları eklenir. Alan kodları sayesinde bir numaranın hangi şehire ait olduğunu anlayabilirsiniz. 232 alan kodu İzmir iline aittir. Telefonunuza gelen aramalarda numaraların başı 232 ise İzmir'den bir arama alıyorsunuz demektir.232 alan koduna sahip bir telefon numarası arıyorsanız, izmir şehrini aradığınız anlamına gelir. İşte izmir alan kodu ile ilgili detaylar...

Her şehre verilmiş bir alan kodu vardır. Şehirlerin alan kodları yalnızca sabit hatlarda gözükür. 232 alan kodunun neresi olduğunu ve nerenin telefon numarası olduğunu sizler için derledik.

Haberin Devamı

232, sabit hatlı bir telefonu aramak için başına eklenen koddur. Telefon numarasını çevirmeden önce "0 232" şeklinde girilen bu kod, aynı zamanda görüşmenin hangi şehre olacağını belirtir. 

Eğer İzmir şehrindeki bir sabit hattı, şehir dışındayken arayacaksanız, telefon numarasının başına 0 232 kodunu eklemek gerekir. Eğer İzmir'in içindeyken bir sabit numarayı arayacaksak, kodu eklemeye gerek yoktur. 

Herhangi bir cep telefonundan İzmir şehrindeki bir numarayı arayacaksak ise önce alan kodu (0232) sonra numara çevrilir.

İZMİR ALAN KODU ÖRNEKLER

  • Şehir dışındaki bir sabit hattan İzmir'i ararken: 0232 111 11 11
  • Cep telefonundan İzmir'i ararken: 0232 111 11 11
  • Karaman'da bir sabit hattan İzmir'i ararken: 111 11 11

232 NERENİN ALAN KODU?


232 İzmir'in alan kodudur. Ülkemizde her şehrin alan kodu farklıdır ve 232 alan kodu da İzmir şehrine aittir.

Alan kodlarına bakarak sizi hangi ilden aradıklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuza başında 0 232 yazan bir numara ile arama gelirse İzmir ilinden bir arama alıyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

NERENİN TELEFON NUMARASI?

Cep numaralarının alan kodu ülke içinde her yerde olabilse de sabit alan kodları şehirlere göre değişir. 0 232 alan kodu ülkemizde İzmir şehrine ait olan bir alan kodudur. Eğer telefon numarasının başında 232 yazıyorsa İzmir'den bir sabit hattan aranıyorsunuz demektir.

İZMİR ŞEHRİNİN TELEFON KODU NEDİR?

İzmir şehrinin telefon kodu 232 olarak bilinmektedir. İzmir ilinin sabit telefonlarından yapılan aramaların başında 232 alan kodu yer alır.