Pratik Bilgiler 252 telefon kodu nerenin? 0252 alan kodu hangi şehrin?

252 telefon kodu nerenin? 0252 alan kodu hangi şehrin?

Paylaş
252 telefon kodu nerenin? 0252 alan kodu hangi şehrin?

Ülke ülke telefon kodları değişiklik gösterebildiği gibi bu ülkelere ait şehirlerde de telefon kodları farklılık göstermektedir. Telefon alan kodları sayesinde ülkeler ve şehirler kolay bir biçimde ayırt edilebilmektedir. 252 telefon kodu nerenin ve 0252 alan kodu hangi şehrin sizler için ayrıntıları ile derledik.

 Kendisinden farklı bir şehirde yaşayan kişiden telefon alan bir birey şayet sabit bir telefon hattından aranmış ise hangi şehirden arandığı hakkında rahat bir biçimde bilgi sahibi olabilmektedir.

Haberin Devamı

Çünkü her şehrin kendine has bir telefon kodu bulunmakla birlikte hangi ilçeden aranmış ise o ilçenin telefon kodu da bulunduğu için arandığı şehir hakkında detaylı bilgi edinilebilmektedir. 0252 telefon alan kodu ise Türkiye'ye ait olan şehirlerden birinin telefon kodudur.

252 TELEFON KODU NERENİN?

Muğla iline ait olan bu telefon kodu ile bu şehirde bulunan sabit telefon hatları kolay bir biçimde aranabilmektedir. Eğer siz bu telefon koduyla başlayan bir numara ile aranıyor iseniz Muğla merkezinden ya da Muğla'nın ilçelerinin birinden aranıyorsunuz demektir.

Türkiye'nin yaz aylarında özellikle turizm açısında gözde illerinden biri olan Muğla'nın telefon kodu sayesinde buraya ulaşılabilir ve yaz aylarında keyifli bir tatil yapabilmek amacıyla bilgiler edinilebilmektedir. Sadece yaz turizmi açısından değil kültürel ve ticari açıdan da bir uğrak merkezi olan Muğla iliyle iletişimde bulunabilmek amacıyla bu telefon kodunun kullanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 0252 ALAN KODU HANGİ ŞEHRİN?

Başına 0 rakamı konularak çevrilen telefon numaraları alan kodlarının başlarına da getirildiği bilinmektedir. Bu sebeple 0252 şeklinde çevrilen alan kodu Muğla şehrine ait bir telefon kodudur ve bu kod sayesinde Muğla'da iletişim kurmak istediğiniz kişilerle telefon görüşmelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Muğla'ya ait olan Bodrum'un telefon alan kodu 363, Dalaman'ın 692, Datça'nın 712, Fethiye'nin 614, Güllük'ün 522, Kavaklıdere'nin 592, Köyceğiz'in 262, Marmaris'in 412, Milas'ın 512 ve 513, Ortaca'nın 282, Ula'nın 242 ve Yatağan'ın 572'dir. Bu ilçelere ulaşabilmek için öncelikle ile ait telefon alan kodu olan 0252 girilmeli daha sonra ise ilçelere ait olan telefon kodlarının yazılması gerekmektedir.