Pratik Bilgiler 46/2-F trafik kazası nedir? 46/2-F cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-F trafik kazası nedir? 46/2-F cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
46/2-F trafik kazası nedir? 46/2-F cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-F trafik cezasının emniyet şeridi kullanmak olarak da bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bu ihlal sonucunda ise “Karayollarında trafiğin akışı” 46. maddesi hükmü gereğince sürücülerin trafik kazalarında kusurlu olacağını söylemek mümkün olmaktadır. İşte, 46/2-F trafik kodu hakkında merak edilen tüm detaylar.

46/2-F trafik kodunun asli kusur maddesi olarak sayılabileceğini söylemek mümkündür. Trafik cezasının yüzde oranı hesaplanırken ise asli mi yoksa tali mi olduğu oldukça önemli bir etken olarak bilinmektedir. Trafik kural ihlallerinde kural ihlalinin yapılması durumunda hesaplama yapılırken sürücünün ihlalinin oranına da bakılmaktadır.

Haberin Devamı

46/2-F TRAFİK KAZASI NEDİR?

Trafik kazasının çeşitli unsurlara bağlı olarak farklı kodlarla ifade edildiğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. 46/2-F trafik kazası koduna göre ise emniyet şeridinin kullanılması olarak ifade edilmektedir. Genel olarak ise 46/2-F kusur oranı hesaplamalarında ise değerin %75 olarak hesaplandığı bilinmektedir.

Trafik cezasının uygulanmasında kusur dağılımı incelendiğinde ise 46/2-F maddesine göre bir trafik cezası da uygulanmamaktadır. Kusur oranının yüzde hesaplaması yapılırken de araçların veya aracın ihlalinin olup olmadığına da bakılması gerekmektedir. İki araçlı bir trafik kazası olması durumunda sürücülerin birbirlerine karşı ihlal yapmaları sonucunda da ihlal durumunun incelenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

46/2-F kusur maddesinin hatalı olarak değerlendirilmesi halinde kaza tespit tutanağının incelenmesi gerekmektedir. Hatanın tespit edilmesi halinde ise sürücünün trafik cezasıyla ilgili olarak itiraz etme sürecinin bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

Sadece acil durumlarda kullanılması gereken emniyet şeridini ihlal eden sürücülere ikaz edilmesi için düzenlenmekte olan bir trafik cezası olarak bilinmektedir. Araç kazaları veya araçların arızalanması halinde araç sürücülerinin emniyet şeridini kullanabilmeleri mümkün olmaktadır. Trafik cezasının araç sürücülerine uygulanmakta olan bir ceza kodu olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

 

 

46/2-F CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

Normal olarak ise 46/2-F kuralının ihlal edilmesi durumunda ise trafik cezası uygulandığını söylemek mümkün olmaktadır. Emniyet şeridinin kullanılması halinde sürücülere 6.439 TL para cezası uygulanmaktadır. Cezanın erken ödenmesi durumunda ise sürücülere %25 oranında indirim uygulandığının söylenmesi mümkün olmaktadır.

Ceza indiriminin uygulanmasıyla birlikte ise sürücülerin ödemesi gereken ücret 4.829,25 TL olarak ifade edilebilmektedir. 46/2-F araç sürücülerinin emniyet şeridini ihlal etmesi durumunda verilmekte olan bir ceza türü olarak ifade edilebilmektedir.

 Araç sürücülerinin veya araç sahiplerinin emniyet şeridini ihlal etmesi durumunda uygulanmakta olan bir ceza çeşidi olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Trafik cezasında emniyet şeridini kullanmak anlamına gelmekte olan ceza kodunun yapılan ihlal durumunda bir kaza meydana gelmesi durumunda kusur sayıldığını ifade etmek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Karşı tarafın asli kusur ihlali yapması halinde %50 kusur oranına sahip olduğu ifade edilebilir. Karşı tarafın da kusur ihlali yapması halinde ise %75 kusur oranına denk geldiğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. Belirlenen bu yüzde oranlarının ise kazadan meydana gelen zararların ne kadarını alabileceğinizi ifade etmektedir.