Pratik Bilgiler 49/3 trafik kazası nedir? 49/3 cezası ne kadar, kaç TL?

49/3 trafik kazası nedir? 49/3 cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
49/3 trafik kazası nedir? 49/3 cezası ne kadar, kaç TL?

Ticari araçlar konusunda kullanma süresine uymayan vasıtalar için 49/3 trafik cezası uygulanır. Özellikle bu durum daha çok yükler üzerinden ele alınmak suretiyle belirli saatler doğrultusunda ifade edilir. 49/3 trafik kazası nedir? 49/3 cezası ne kadar, kaç TL? İşte, trafik cezası hakkında merak edilenler.

Karayolları Trafik kanununa bağlı olarak uyulması gereken birçok farklı kural söz konusudur. Özellikle bu durum ticari araçları olduğu zaman sağlıklı bir trafik oluşması için büyük önem taşır. Bunlar içerisinde 49/3 trafik cezası ticari araçlar öne çıkar ve uygulanır. Özellikle mutlaka uyulması gereken en önemli trafik kuralları içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

49/3 TRAFİK CEZASI NEDİR?

49/3 trafik cezası ticari araçların kullanma süresine uymaması ile birlikte verilen cezadır. Örneğin ticari bir araç ile yük taşıyan vasıtalar üç buçuk ton üzeri yük taşırken bu araçları 9 saatten fazla kullanamaz. Bu kullanım süresi aşıldığı takdirde 49/3 trafik cezası uygulanır.

Böyle durumlarda sürücülerin en alt dört buçuk saat kadar dinlenmesi gerekmektedir. Özellikle hem sürücü için hem de araç sahibi adına ayrı ayrı ceza verildiğini söylemek gerekir. Zira böylesi yükler taşıyan araçların trafikte kurala uyulmadığı takdirde büyük tehlikeler yaratabileceğini söylemek gerekir.

49/3 CEZASI NE KADAR?

Yeni yıl itibarıyla 49/3 trafik cezası şu an sürücü adına 690 TL olarak verilmektedir. Aynı zamanda bu durum araç sahibi söz konusu olduğunda şu an için güncel olarak 1.506 TL şeklinde belirlenmiş durumda. Her iki cezanın da aynı süre içerisinde doğru miktar eşliğinde ödenmesi gerekir.

Haberin Devamı

Aksi takdirde ceza faizli olarak alınır ve bunun dışında araç trafikten men edilir. Özellikle ticari araçlar için araçların men edilme durumu çok büyük önem taşır. Bunun yaşanmaması için ise gerekli kurallara uymak büyük öneme sahiptir.

49/3 CEZASI KAÇ TL?

Trafikte sağlıklı ve güvenli bir durum yaratabilmek için kurallar en önemli hususlardır. Özellikle söz konusu ticari araçlar olduğu zaman 49/3 kuralı ön plana çıkar. Bu kural ve ceza kapsamında ticari araçların kullanma süresine uyulması gerektiği bir durumdur.

Farklı yükleri ve tonlara bağlı olarak belirli saat kapsamında sürücü aracı kullanabilir. Bunun dışında arada belirli bir saat dinlenmesi gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde trafik cezası olarak sürücülere 690 TL ceza verilir. Aynı şekilde araç sahibine de ceza uygulanır ve bu durum 1.506 olarak ön plana çıkar.

49/3 TRAFİK CEZASINA UYULMAZSA NE OLUR?

Bu trafik cezasına uyulmadığı takdirde her iki taraf adına da ceza uygulanır. Özellikle bu ceza faizli olarak öne çıkar. Ancak 15 gün içerisinde ödenmesi ile beraber %25 gibi bir indirim uygulanmaktadır. Bu uygulama hem aracı süren kişi için hem de aracın sahibi adına geçerli bir yüzlü olarak öne çıkar. O yüzden verilen cezanın zamanında ödenmesi büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı