Pratik Bilgiler 47/1-C trafik kazası nedir? 47/1-C cezası ne kadar, kaç TL?

47/1-C trafik kazası nedir? 47/1-C cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
47/1-C trafik kazası nedir? 47/1-C cezası ne kadar, kaç TL?

Trafik kurallarına uymak zorunluluğu bulunmaktadır. Trafik işaret ve levhalarına uymak da sürücüler için mecburdur. 47/1-C trafik cezası da trafik levhalarına uymamanın cezasıdır. 47/1-C trafik cezası nedir ve cezası kaç TL sizler için derledik.

47/1-C trafik kuralı işaret ve levhalara uyma kuralıdır. Trafik levhalarına uymamanın cezası 690 TL'dir.

Haberin Devamı

47/1-C TRAFİK KAZASI NEDİR?

47/1-C trafik kazası trafik işaret ve levhalarına uymadan yapılan kazadır. Bunun sürücü için cezası vardır ve bunun cezası da 2024 senesinde 690 TL olarak belirlemiştir. Sürücüler için yol boyunca işaret ve levhalar koyulur ve bunlara uyulması beklenir. Uyulmaması halinde trafik düzeni aksayacağı için sürücülere caydırıcı olması bakımından ceza verilir. 47/1-C trafik kazası işaret ve levhalara uymama sonucunda ortaya çıkan kazadır.

47/1-C CEZASI NEDİR, KAÇ TL?

Can ve mal kaybının önüne geçmek amacı ile bazı trafik kuralları bulunmaktadır. Bu kurallar hem sürücüleri hem de yayaları ilgilendiren kurallardır. 47/1-C trafik cezası da bu cezalardan biridir ve birçok kişi tarafından bu cezanın ne kadar olduğu da merak edilmektedir.

Haberin Devamı

47/1-C trafik cezasının içeriği trafik levhaları ile ilgilidir. Eğer sürücü trafik levhalarındaki işaretlere uymazsa bu ceza uygulanır. Çünkü kanun gereği bu kurallara uymamanın cezası vardır. 47/1-C trafik cezası 2024 senesinde 690 TL olarak belirlenmiştir. Bu sayede trafik levhalarına uymayan sürücülere verilen ceza da 690 TL olur.

Eğer sürücü cezayı aldıktan sonra bu cezayı ilk 15 günde öderse cezaya indirim uygulanır. Bu indirim oranı yaklaşık %25 olur fakat geç ödenmesi durumunda da ceza miktarında artış olur. Bu nedenle trafik cezalarının ilk 15 gün içinde ödenmesi önerilmektedir.

47/1-C CEZASINA İTİRAZ

Trafik akışı sürecinde yapılan hatalar can ve mal kaybına neden olduğundan cezaları vardır. Kurallara uyulmadığı takdirde sürücülere cezalar verilmektedir. Çünkü sürücü kurallara uymadığında hem kendi, hem yanındaki hem de yaya kişilerin canını tehlikeye atmaktadır. Eğer bir sürücüye 47/1-C trafik kuralına uymamaktan ceza verilirse buna itiraz etmek isteyenler bulunabilir.

Öncelikle sürücünün bu cezaya itiraz etmek için Sulh ve ceza hakimlerine direkt olarak başvuru yapması gerekir. Bu sırada gerekli belgeleri de gelmeden önce toplamış olması ve hakime sunması önemlidir.

Bu süreçte gerekli olacak belgeler arasında dilekçe, trafik cezasının fotokopisi, tebligat fotokopisi, ruhsat fotokopisi ve kimlik fotokopisi vardır. Ayrıca ehliyetin fotokopisi ve varsa haklı olduğunu gösteren somut bir delil de kişinin yanında bulunmalıdır.

Haberin Devamı

47/1-C TRAFİK CEZASI MADDESİ

47/1-C trafik cezası sürücülerin işaret levhalarına uymaması halinde verilen cezadır. Trafik cihazlarına ya da levhalarına uyulmaması halinde kişilere cezai işlem uygulanır.

Bu nedenle sürücülerin trafik işaret ve levhalarına uyması zorunluluğu ortaya çıkar. Sürücüler araçlarını sürerken çevredeki levhalara mutlaka uymalıdır. Bu şekilde hem kendi can sağlığını hem de çevresindeki araçlar ile yayaların can sağlığını korumuş olur.