Pratik Bilgiler 55 Telefon kodu nerenin? +55 alan kodu hangi ülkenin?

55 Telefon kodu nerenin? +55 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
55 Telefon kodu nerenin? +55 alan kodu hangi ülkenin?

Alan kodu o anda bulunduğunuz ülkenin dışından başka birini aramak istediğinizde kullanmanız gereken koddur. Bu bağlamda yurtdışındaki ülkelerin alan kodları oldukça araştırılmaktadır. +55’de alan kodunun nereye ait olduğu da merak edilmektedir. 55 telefon kodu arama yapılırken sıklıkla kullanılan alan kodları arasındadır. İşte, 55 telefon kodunun nereye ait olduğu hakkında merak edilen detaylar.

 +55 telefon kodu Güney Amerika’da bulunan Brezilya ülkesinin uluslararası alan kodudur. Brezilya’yı ülke dışından aramak isteyenler bu kodu çevirmek zorundadır.

Haberin Devamı

 

 

 55 TELEFON KODU NERENİN?

 

 55 telefon kodu Brezilya ülkesine aittir. Brezilya ülke kodu 55, Brezilya'yı başka bir ülkeden aramanıza izin veren koddur. Brezilya Güney Amerika’da bulunmaktadır. Dünyanın beşinci büyük ülkesi olan Brezilya aynı zaman ve Güney Amerika kıtasındaki en büyük ülkedir. Brezilya’da ortalama 250 milyon insan yaşamaktadır.

 

 Telefon kodu dünyanın herhangi bir yerinden dünyanın herhangi bir yerine arama yapmak için gerekli olan kodlardır. Çoğu ülkede, bu kod '+' çevrilerek de kullanılabilir. Bunun işe yaramadığı senaryolarda kullanılması gereken 2, 3 veya 4 haneli bir kod vardır ve bu ülkeden ülkeye farklılık gösterir.

 

 En yaygın iki kod '00' ve '011'dir. Brezilya’nın uluslararası alan kodu da 55’dir. Brezilya’yı Türkiye’den ya da Amerika’dan aramak için kişilerin öncelikle bu kodu çevirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

 

 

 +55 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 

 +55 alan kodu Brezilya’ya ait olan uluslararası telefon alan kodudur. Brezilya'daki yerel telefon numaralarında, sabit hatlar için sekiz basamaklı bir düzen ve cep telefonları için dokuz basamaklı bir düzen bulunmaktadır. Cep telefonu numaraları, sabit hatlarla aynı coğrafi alan kodlarını paylaşır, ancak ilk rakam onları farklılaştırır.

 

 Sabit hat numaraları 2 ile 5 arasındaki rakamlarla başlar. 6'dan 9'a kadar olan ilk rakamlar cep telefonu numaraları için ayrılmıştır, ancak 2017 itibariyle Brezilya'daki tüm cep telefonu numaraları 9 rakamıyla başlamaktadır

 

 Brezilya'ya uluslararası aramalar yapmak için arama yapan ülkede kullanılan uluslararası erişim kodunun çevrilmesi gerekir. Örneğin Türkiye’den arama yapmak için 00 kullanılmalıdır. Ardından Brezilya'nın ülke kodu 55, ardından iki haneli alan kodu ve ardından sekiz veya dokuz haneli yerel numara çevrilmelidir.